Про що можна посперечатися в ефірі UA: ТЕРНОПІЛЬ? Команда готує токшоу «Дебати»

Про що можна посперечатися в ефірі UA: ТЕРНОПІЛЬ? Команда готує токшоу «Дебати»

24 чер. 2021

У середу, 23 червня, на UA: ТЕРНОПІЛЬ відбулися зйомки пілотного випуску програми «Дебати».

Проєкт «Дебати» передбачає зустріч у студії Суспільного опонентів із протилежними поглядами на суспільно важливу актуальну тему. Дискусія між спікерами передбачає аргументацію позицій «за» чи «проти», питання від телеведучих, а також пропозиції вирішення конфлікту.

За словами генеральної продюсерки регіонального мовлення Суспільного Марії Фрей, завдяки таким програмам команда мовника допомагає українцям краще розуміти одне одного, вчитися дискутувати й захищати власну позицію, відстоювати свої права.

«Дебати — це безпечний майданчик для подолання поляризації суспільства», — зазначила Марія Фрей.

Читайте також: Резонансні справи в регіонах — на Суспільному стартують проєкти локальних розслідувань

Модеруватиме «Дебати» UA: ТЕРНОПІЛЬ ведуча суспільно-політичних проєктів Оксана Максимлюк.

«Формат дебатів — можливість ширше глянути на неоднозначні питання чи проблеми, актуальні для нас зараз і почути всі “за” і “проти”, —  і додає —  Дуже хочу, щоб ще більше людей навчилися критично мислити і аналізувати всю інформацію, яка до них надходить, заглиблюватися в суть проблеми і після цього формувати свою думку. Я хочу, щоб в нас було мисляче суспільство. Для цього потрібні такі платформи, як “Дебати”», — розповіла ведуча програми «Дебати» Оксана Максимлюк.

 

Оксана Максимлюк — ведуча «Дебатів» на UA: ТЕРНОПІЛЬ

Зазначимо, що 3 червня Тернопільська філія Суспільного отримала нову техніку саме для втілення суспільно-політичної програми «Дебати». Це стало можливим завдяки підтримці Посольства США, яке фінансує проєкт «Регіональні дебати». Крім UA: ТЕРНОПІЛЬ«Дебати» за цією програмою готують ще 2 філії Суспільного — UA: ЧЕРНІГІВ і UA: СУМИ.

«Наразі ми сформували команду, яка працюватиме над “Дебатами”, отримали нову техніку, завдяки якій зможемо реалізувати проєкт. Також підготували перелік тем, підібрали спікерів. Зйомки пілотного випуску дозволили протестувати сценарій, аби програма була динамічною», — додала продюсерка UA: ТЕРНОПІЛЬ Зоряна Биндас.

Читайте також: Микола Чернотицький представив регіональній команді новий склад правління

Нагадаємо, що перша хвиля проєкту «Дебати» на регіональних філіях Суспільного UA: ЛЬВІВUA: ДНІПРОUA: ХАРКІВUA: ЗАПОРІЖЖЯUA: МИКОЛАЇВ та на UA: КИЇВ була на початку 2019 року.

Як зазначила національна координаторка дирекції регіонального мовлення Суспільного Ірина Цибух, для того, щоб формат дебатування проблем і конфліктів став побутовим — команда запрошує на «Дебати» до студії не лише політичних чи культурних діячів, а усіх глядачів Суспільного.

«Ми забезпечимо неупереджену модерацію у прямому ефірі. Хочемо мотивувати людей вслухатись у думки одне одного, щоб якісно та аргументовано відстоювати свою позицію та, якщо це можливо, дійти компромісу», — розповіла Ірина Цибух.

На фото — команда проєкту

Нагадаємо, UA: ТЕРНОПІЛЬ разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіоUA: Радіо ПроміньUA: Радіо Культура) входить до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.

Дивитися UA: ТЕРНОПІЛЬ можна в ефірі та онлайн на сайті філії. 

Оперативні новини Тернопільщини шукайте на діджитал-платформах: