Коаліція «За чесні та прозорі вибори» відіслала резолюцію до Верховної Ради

12:13, 15 лис. 2019
 
Коаліція «За чесні та прозорі вибори» відіслала резолюцію до Верховної Ради

Члени тернопільської коаліції громадських організацій «За чесні та прозорі вибори» відправили резолюцію до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів, Міністерства внутрішніх справ і Центрвиборчкому. У ній закликають удосконалити виборче законодавство.

Про це "Новинам" Тернопільської філії Суспільного сьогодні повідомив координатор коаліції «За чесні та прозорі вибори» Іван Марчук. За його словами, члени коаліції були спостерігачами на цьогорічних президентських та парламентських виборах. Розповідає, після моніторингу виборів і передвиборчої кампанії вони виявили 7 недоліків виборчого законодавства.

Це дочасна агітація, порушення правил ведення агітації, кандидати-клони, непристосованість дільниць для людей з інвалідністю, помилки в реєстрі виборців, мала сума штрафів за виборчі правопорушення та неприйняття виборчого кодексу. Їх обговорили з поліцейськими та склали резолюцію. У документі також запропонували, як виправити ці  недоліки.

 За словами Івана Марчука, автори резолюції розуміють, що до виборів до місцевих рад ці недоліки не виправлять.

Коаліцію громадських організацій «За чесні та прозорі вибори» у Тернополі створили в березні цього року. Ініціатором  цього руху стало Творче об’єднання «Нівроку» - повідомив його керівник Олександр Домбровський. За його словами, проект фінансує  Фонд сприяння демократії Посольства США в Україні. До коаліції увійшли 12 громадських організацій. Це «Нівроку», «Прогресивні Люди», «Всеукраїнський центр боротьби з корупцією», «Центр громадського моніторингу та аналітики», «Автомайдан», «Гуртом», «Товариство дружби Тернопіль-Тирасполь», «Громадський Спротив Корупції», «Демальянс Тернопільщини», «Перша медійна група», «Відокремлений підрозділ Всеукраїнського об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО», «Українська Народна Самооборона».