Депутати облради звертаються до Президента про допомогу В.Марківу

10:34, 17 вер. 2019
 
Депутати облради звертаються до Президента про допомогу В.Марківу

За звернення до Президента та Верховної Ради України про допомогу ув’язненому військовослужбовцю Віталію Марківу проголосували 42 депутати. Проти - не голосували.

Депутати Тернопільської обласної ради оголосять сьогодні на сесії звернення до Президента та Верховної Ради України про вжиття невідкладних заходів зі звільнення Віталія Марківа.
Усього на сесії 92 питання в порядку денному. Зареєструвалися 42 депутати. На сесії перебувають наші кореспонденти.

Нацгвардійця Віталія Марківа 12 липня в Італії засудили до 24 років ув’язнення.
Таке рішення виніс суд присяжних в італійській Павії. Про це "Новинам" повідомив голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький. Марківа звинувачують у причетності до загибелі італійського журналіста Андреа Роккеллі під Слов’янськом у 2014.

Бійця батальйону імені Кульчицького Віталія Марківа затримали в аеропорту Болоньї 30 червня 2017. Тодішній заступник генпрокурора України Євген Єнін у коментарі кореспондентам Суспільного після затримання говорив - мають докази невинуватості Марківа, зокрема, це і свідчення очевидців. Про відсутність доказів провини Марківа на засіданні говорив і його адвокат Раффаеле Делла Валле.

Віталій Марків родом з Тернопільщини, з Хоросткова. Отримав громадянство Італії. В Україну повернувся у грудні 2013 року під час Євромайдану. На початку російсько-української війни став добровольцем у Нацгвардії України, далі підписав контракт. Брав участь у боях під Слов’янськом навесні 2014 року