Колегія Хмельницького апеляційного суду скасувала рішення Лановецького

18:46, 16 вер. 2019
 
Колегія Хмельницького апеляційного суду скасувала рішення Лановецького

Колегія суддів Хмельницького апеляційного суду Сергій Бережний, Валентина Бондар та Микола Матущак попередній вирок скасували та скерували на розгляд суду 1 інстанції.

У Хмельницькому відбулося повторне судове розслідування. До апеляційного суду звернувся житель Тернопільщини Василь Цюх. Він розповів, 27 червня 2017 року його 32-річного сина побили 4-ро чоловіків. Сталось це біля села Якимівці на Тернопільщині.

У лютому 2018-го Олександр Цюх помер. Лановецький суд Тернопільської області виніс вирок - 3 роки позбавлення волі для трьох звинувачених, іншому -4 роки. Та, за словами Василя Цюха,  їх відпустили за законом України про амністію, оскільки мають неповнолітніх дітей.

 

Адвокати підозрюваних у побитті коментувати будь-що на камеру відмовились. . Чотирьох осіб, які 28 червня 2017 року побили жителя села Татаринці Лановецького району, учасника бойових дій Олександра Цюха, не ув’язнили.

30 січня у Лановецькому районному суді відбулося завершальне слухання у справі про обвинувачення Михайла Гінди, Миколи Загаєвського, Віталія Замойського та Вадима Скакуна. Повідомила представник позивача Олександра Цюха, Людмила Петровець. За її словами, обвинувачених визнали винними у правопорушенні за частиною 2 статті 296 Кримінального Кодексу України – хуліганство, вчинене групою осіб. Їх засудили до 3 років позбавлення волі. Але відпустили згідно із «Законом України про амністію 2016 року».

На попередньому засіданні, яке відбулось 30 жовтня 2018 року обвинуваченим інкримінували правопорушення, передбачене частиною 2 статті 296 Кримінального Кодексу України. Це хуліганство вчинене групою осіб. За це передбачено 5 років ув’язнення.

22 лютого 2019-го року учасник АТО Олександр Цюх із Лановеччини помер. Прo смерть хлoпця пoвідoмив oтець Oлексій Філюк із Ланoвецькoгo райoну.