Шоу

Шоу "Файний ранок" на "Українському радіо: Тернопіль" відсвяткувало річницю

3 січ. 2019

Прямоефірне ранкове шоу запустили на радіо рік тому. Раніше програм такого формату в ефірі "Українського радіо: Тернопіль" не було. З нагоди річниці редактори підсумували рік, переклали та заспівали аргентинську колядку, а про ведучих зробили ролики-візитівки.

"На радіо відбулося багато змін. Доти в нас було дуже мало прямих ефірів на радіо, були люди, які ніколи не працювали в прямому ефірі. Ми не знали, чи зможемо вільно вести прямоефірне шоу. Окрім того, на шоу передбачалась гостьова рубрика, на 7 годину ранку в ефірі хтось повинен з’явитися. Ми хвилювалися, чи знайдуться люди. За рік роботи пригадую лиш один випадок, коли спікер не зміг прийти в студію, але ми знайшли вихід і зв’язалися з ним телефоном", — розповідає продюсерка радіомовлення Ірина Моргун.

Готуючись до річниці, виникла ідея зробити ролики-візитівки про ведучих прямого ефіру. Ті, хто працюють у радіостудії, часто лишаються за кадром. Окрім того, в кожного є якесь хобі. Для прикладу, ведучий Юрій Луговий — знаний музикант, грав у колективі "Нічлава" з Андрієм Підлужним. Лариса Миргородська — поетеса, видала збірки віршів. Хотілося показати, що всі ці люди яскраві в ефірі та яскраві в житті.

Своєрідним подарунком слухачам і колективу радіо стали колядки.

"Пригадуєте відому мелодію з телепередачі "У світі тварин"? Виявляється, автором цієї музичної впізнаваної візитівки, аранжування якої виконав Поль Моріа, є аргентинський композитор Аріель Рамірес. У 1964 році він написав кантату "Різдво Христове" на слова Фелікса Луна. Одна з 12 частин цієї кантати називається "Паломництво". От саме вона й стала прототипом для звукової заставки відомої телепрограми. В оригіналі — це пісня паломників-пілігримів, яка розповідає про нелегкий шлях до мети. Українською мовою цю колядку переклав наш колега Юрій Заруцький. Озвучити її вирішили всім колективом у супроводі гітар. Співаємо голосно і щиро, даруючи вам частину свого тепла. Бажаємо Вам затишних свят! Колядуйте з нами", — каже Ірина Моргун.

Послухати композицію можна за цим посиланням.

За рік радіо дуже змінилось, вважає продюсерка Тернопільської філії Зоряна Биндас.

"Ведучі стали гнучкіші, динамічніші, вимогливіші до себе. Вони більше не диктори на радіо, які зачитують інформацію з аркушів, вони ведуть діалог і слухають, дискутують. Виходить це дуже органічно, й радіо стало живішим, слухати набагато приємніше. Хочемо, щоб із цього року його було приємно й дивитись. Уже тривалий час ми транслюємо радіоефіри за допомогою однієї камери, але плануємо створення візуальної студії, а ефіри хочемо транслювати на телеканалі, а також на Facebook-сторінці", — коментує Зоряна Биндас.

Ранкове шоу можна слухати щодня із 07:10 до 08:00 на частоті 87.7 У Тернополі. У Шумську на 101.6 FM, у Бучачі — 102.7 FM і Чорткові — 101.9 FM, в Бережанах — 103.2 FM і Кременці — 107.9 FM.