UA: ТЕРНОПІЛЬ аналізує проект #Звіти_наживо за рік роботи

UA: ТЕРНОПІЛЬ аналізує проект #Звіти_наживо за рік роботи

18 гру. 2018

Упродовж року в ефір філії вийшли дев’ять програм #Звіти_наживо. У студії Тернопільского Суспільного про результати своєї роботи чи вирішення місцевої кризової ситуації вже звітували депутати міських рад, керівники профільних департаментів ОДА та їхні заступники, керівники профільних департаментів міських рад та їхні заступники, очільники ОТГ.

Команда суспільно-політичного напрямку інколи лише за годину до прямого ефіру отримувала підтвердження, що гість таки буде у нашій студії. Для таких ситуацій команда має імунітет. Ведуча завжди готова вийти в ефір без спікера. До ефіру готові: відзняті відеоматеріали з коментарями та інфографікою, сюжет про топ-проблему в даній галузі, запрошені експерти. Тому керівники прес-служб знають, що ефір відбудеться за будь-якої умови.

“Найбільш обговорюваним був звіт голови ОДА. Тоді ми не сподівалися, що поставити запитання Степану Барні тернополяни прийдуть під стіни нашої філії. Отже запит на такі ефіри є. Не кожен ефір я можу назвати успішним. Звіт — це в першу чергу про виконання покладених на того чи іншого посадовця функцій та про ефективність використання бюджетних коштів. І окрім голови ОДА та міського голови, всі інші звіти були тематичні: культура, медицина, літні дитячі табори чи опалювальний сезон. І відповідальними за проблеми в цих галузях є кілька людей. Тож були питання, на які ми могли не почути відповідей. Та все ж проект «Звіти наживо» — це був дуже позитивний досвід у налагодженні співпраці з органами влади та й нашому власному зростанні як фахівців”, — розповіла керівник творчої групи “Тема дня” Анна Василенко.

Кожен випуск має чітку структуру, що включає оголошення теми, візитку, п’ятихвилинний звіт запрошеного гостя, інтерв’ю, сюжет про топ-проблему, обговорення теми за  участю експертів та запрошених у студію журналістів інших видань та телеканалів. Жителі регіону можуть долучитись до обговорення, зателефонувавши під час прямого ефіру у студію, або поставити своє запитання на сторінці UA: ТЕРНОПІЛЬ у Facebook.

У кінці грудня в ефір регіональних філій Суспільного вийде фінальна цьогоріч – десята програма #Звітів_наживо. Заплановано звіти мерів обласних центрів за 2018 рік.  #Звіти_наживо – це всеукраїнський проект ГР «ЧЕСНО» і UA: СУСПІЛЬНЕ МОВЛЕННЯ, покликаний змінити застарілі принципи звітування представників влади на місцях. Проект має на меті показати глядачеві ефективність чи неефективність роботи представників місцевої влади, створити майданчик для здорової дискусії та надати живий зворотний зв’язок діям посадовців.

Випуски наживо транслюються на трьох платформах: телебаченні, радіо та на офіційній сторінці філії у Facebook.