UA: Українське радіо Тернопіль допомагає створювати мультики про фінансову грамотність

UA: Українське радіо Тернопіль допомагає створювати мультики про фінансову грамотність

7 гру. 2018

Уявіть: вашим дітям від шести до одинадцяти років, а вони вже змалечку знають, як заробляти, витрачати й заощаджувати. Важливий освітній проект з фінансової грамотності для дітей підтримало радіо Тернопільської філії Суспільного.

Співпраця з UA: Українське радіо Тернопіль розпочалася з того, що на одну з програм філії запросили ініціатора проекту, викладача Тернопільського національного економічного університету Віталія Письменного. Він розповів про те, як створювався проект фінансової грамотності для дітей. За його словами, 2018 року команда креативних і фінансово грамотних авторів написала три дитячі книжки: "Сім’я Чапленків купує собаку Лакі", "Сім’я Чапленків влаштовує "гаражний" розпродаж" та "Максимко хоче стати фінансовим консультантом". Видання розповсюджували безкоштовно, електронну версію книжок можна було завантажити з інтернету. Вже готується наступне, четверте видання з фінансової грамотності для дітей.

"Корисних книжок для дітей є багато. Але спробуйте знайти хоч одну корисну книжку для малечі з фінансової грамотності? А тут мало тексту, багато малюнків і яскравий контент", — розповіла лінійна продюсерка Тернопільського обласного радіо Ірина Моргун.

За її словами, у Віталія Письменного виникла ідея зробити тематичні мультики і команда UA: Українське радіо Тернопіль вирішила допомогти: надала свою студію для озвучення, залучивши до цього звукорежисерів і ведучих ефіру.

 

"Адже ці книжечки й мультики дійсно навчають, і не тільки фінансової грамотності, а й доброти, поваги та відповідальності", — пояснила продюсерка.

За підтримки Тернопільської філії Суспільного дітям і дорослим простими словами пояснюють що таке сімейний бюджет, банківські кредити й депозити, страхування і фінансове шахрайство. Головних героїв освітніх мультфільмів озвучували учні 5-го класу Тернопільської Української гімназії імені Івана Франка:

  • Максимко — Максим Гайда,
  • Марічка – Оксана Гайда,
  • Юля — Дар’я Стахова,
  • Андрійко — Андрій Данилюк.

"Суспільне не лише допомагає нам з "озвучкою" мультиків, ми неодноразово були в них на радіо- і телевізійних ефірах, де пропагували фінансову грамотність для дітей та дорослих. Це класний партнер, з яким хочеться працювати і будувати відносини надалі. Ми маємо ідею зі створення теле- чи радіопрограми з якісним контентом із фінансової грамотності. Такого немає на жодному українському каналі. Фінансова грамотність потрібна, але вона має бути цікавою", — наголосив Віталій Письменний.