Конкурс ідей «Створюй із Суспільним» зібрав удвічі більше заявок, ніж торік

Конкурс ідей «Створюй із Суспільним» зібрав удвічі більше заявок, ніж торік

26 лис. 2020

Із 26 жовтня до 22 листопада тривало приймання заявок на відкритий конкурс ідей «Створюй із Суспільним». Цьогоріч регіональні команди отримали понад 200 заявок, що вдвічі більше, ніж у 2019 році. Загалом, у такий спосіб мовник обирає найкращі телевізійні ідеї вже втретє. Це можливість для регіональних авторів та продакшенів отримати фінансування від Суспільного й показати життя регіону на загальнонаціональному рівні. 

Читайте також: 20 нових проєктів для регіонального мовлення Суспільного запустили у виробництво

За словами Миколи Чернотицького, члена правління Суспільного, відповідального за адміністративно-господарський напрям і регіональний розвиток, зросла не лише кількість охочих співпрацювати із мовником, а і якість поданих проєктів. 

«Ми отримали вдвічі більше заявок, ніж торік. Для мене це показник, що проєкт «Створюй із Суспільним» справді потрібен, продакшени у регіонах зацікавлені реалізовувати свої творчі ідеї із Суспільним мовником. Ми на власні очі бачимо розвиток локальних креативних ринків. А наше регіональне мовлення збагачується оригінальними програмами. Сподіваюся, що бюджет Суспільного, який незабаром має ухвалити Верховна Рада, дозволить нам реалізувати всі проєкти, що успішно пройдуть відбір», — зазначив Микола Чернотицький

Після приймання заявок регіональні команди Суспільного проведуть І етап відбору, де проаналізують, чи правильно заповнені документи й чи відповідають подані проєкти цінностям мовника. Під час ІІ етапу конкурсу автори проєкту захищатимуть власні ідеї перед комісією із центрального офісу Суспільного в Києві. 

«Найважливіший етап конкурсу відбудеться у регіонах. Продюсери філій Суспільного не тільки проводять технічний відбір, а й визначають важливість та актуальність проєктів для регіону. Учасникам варто ґрунтовно підготуватися власне до пітчингу на філіях, аби переконати комісію та “заразити” їх своєю ідеєю. Зрештою, саме продюсери філій тісно співпрацюватимуть із переможцями», — розповіла виконавча продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Заіченко

Оголошення переможців цьогорічного конкурсу ідей «Створюй із Суспільним» заплановано на 25 грудня. Виробництво проєктів здійснять упродовж 2021 року.
Нагадаємо, програма «Створюй із Суспільним» розрахована на проєкти загальною вартістю реалізації від 50 000 до 750 000 грн на один проєкт. Минулого року на відкритому конкурсі відібрали 34 ідеї проєктів для регіонального мовлення, більшість із яких втілюють цієї осені.