«Ранок на Суспільному» протягом «Тижня переможців» розповідав про дітей, які побороли рак

«Ранок на Суспільному» протягом «Тижня переможців» розповідав про дітей, які побороли рак

24 лис. 2020

16 листопада у фонді «Таблеточки» розпочався святковий тиждень, присвячений дітям, які перемогли онкохворобу. Команда «Ранку на Суспільному» вирішила підтримати акцію фонду: протягом тижня в ефірі регіональних телеканалів Суспільного та на ютуб-сторінці ранкового шоу з’являються історії дітей, які доводять, що рак — виліковний. 

Читайте також: Команда «Ранку на Суспільному» ініціює акцію добрих справ для дітей

Щороку фонд збирає разом родини дітей, які побороли рак, лікарів, волонтерів і благодійників, щоб відсвяткувати перемогу над онкологією. Але цьогоріч на заваді проведення традиційного формату святкування стала коронавірусна пандемія, тому свято відбувається онлайн. Про дитячі перемоги над онкологічними хворобами та як допомогти дітям на шляху до одужання в «Ранку на Суспільному» розповіла директорка зі стратегічних партнерств фонду «Таблеточки» Світлана Пугач.

«Ми віримо, що дитячий рак виліковний. Доказ цьому — сотні українських дітей-переможців, які одужали від онкології й повернулися до повноцінного життя. Переможцями ми називаємо тих, хто пройшов основний курс лікування і зараз перебуває в ремісії», — розповідає Ольга Кудіненко, засновниця фонду «Таблеточки». 

Креативна продюсерка «Ранку на Суспільному» Катерина Жуліна розповіла, що ранківці планували розповісти більше історій, однак у першу чергу дбали про безпеку героїв проєкту в умовах пандемії. 

«Наша команда відзняла дві історії дітей. Одна про 8-річного  Ярослава з села Верхній Ясенів (Прикарпаття), друга — про 16-річну Тамілу з Дніпра, якій два роки тому діагностували лейкоз. Зараз дівчина навчається в 10 класі та мріє відкрити салон краси. Історій мало б бути більше, але пандемія COVID-19 внесла свої корективи», — каже Катерина Жуліна.

Першим героєм спецпроєкту на Суспільному став Ярослав Прокопишин з Прикарпаття. Він — переможець із джиу-джитсу на міжрегіональному рівні, котрий бореться не тільки на рингу, але й у житті — із хворобою. У трирічному віці йому діагностували ретинобластому правого ока.

Читайте також: Олександр Єльцов: «Досвід роботи ведучим національної ранкової програми не порівняти ні з чим іншим»

«За нашими оцінками, в Україні одужує від раку менш ніж 50% дітей, тоді як в США цей показник на рівні 84%. Ми здатні змінити цю статистику, коли ми разом: рідні, медики, благодійники, волонтери», — каже Ольга Кудіненко.

Другу історію підготувала команда Суспільного Дніпра. Героїнею сюжету стала Таміла Хандюк.

Підтримати онкохворих дітей, які ще проходять лікування, можна на сторінці акції на сайті фонду «Таблеточки».