«Заархівоване» — про радянське минуле Буковини розкажуть всі регіональні мовники Суспільного

«Заархівоване» — про радянське минуле Буковини розкажуть всі регіональні мовники Суспільного

20 лис. 2020

З 25 листопада щосереди о 18:40 на телеканалі UA: ТЕРНОПІЛЬ та в ефірі всіх регіональних телеканалів Суспільного  виходитиме програма «Заархівоване», створена на основі архіву Суспільного Буковини. Проєкт відібрали торік на відкритому конкурсі «Створюй із Суспільним».

Читайте також: До 22 листопада триває черговий конкурс у межах програми «Створюй із Суспільним»

Журналісти та фахівці розповідатимуть про радянське минуле краю, а також про цікаві маловідомі факти. Всього в ефір вийде 24 історії «Заархівованого» тривалістю 6 хвилин кожна.

«Коли я знаходжу якісь унікальні кадри нашого міста в архіві, мені хочеться швидше показати їх нашим глядачам. Деяким кадрам понад п’ятдесят років, і коли глядачі впізнають на цих кадрах себе або своїх знайомих — у мене з’являється відчуття, що я працюю водійкою машини часу», — прокоментувала авторка й менеджерка проєкту Марина Буличева.

«Сьогодні важливо згадувати про радянське минуле і переосмислювати події та явища того часу. Ми живемо у середовищі, яке частково є наслідком цієї системи, що існувала ще 30 років тому. Я впевнений, що цей проєкт — чудова нагода нашим старшим глядачам почути справжні причини тих чи інших, здавалося б, абсолютно гуманістичних та корисних ідей радянського режиму», – додає продюсер Суспільного Буковини Максим Волошин.

Нагадаємо, Суспільне запустило у виробництво 20 творчих проєктів для регіонального мовлення, які відібрали на відкритому конкурсі «Створюй із Суспільним» восени минулого року.