Представниці UA: ТЕРНОПІЛЬ бігли заради благодійності

Представниці UA: ТЕРНОПІЛЬ бігли заради благодійності

9 лис. 2020

8 листопада у Тернополі відбувся Благодійний забіг «Подаруй світло!». Мета забігу — зібрати гроші на добудову інклюзивного дитячого майданчика. Ініціював захід тернопільський спортсмен Сергій Кічула. Під час онлайн реєстрації учасники сплачували  внесок, який використають на ремонтні роботи майданчика. Загалом зібрали 60 тисяч гривень від 120 учасників. 

Участь у забізі взяли продюсерка UA: ТЕРНОПІЛЬ Зоряна Биндас та керівниця діджиталу тернопільської філії Суспільного Ірина Моргун.

Про свої враження та мотиви участі Ірина Моргун розповіла: «Коли громадськість ініціює і втілює у життя такі проєкти — це прекрасно. Це дуже суспільно. Тому, як було не взяти участь у такому забізі? Приходиш на такий захід, зустрічаєш місцевих активістів, які роблять це без політики і втішно за їхні світлі ініціативи. Бачиш усмішки людей, які дбають про здоровий спосіб життя, надихаєшся ними. Класно, що організатори змогли зібрати таке товариство заради доброї справи».

«Мені приємно те, що ми з колегами, наперед не домовляючись, підтримали благодійний забіг «Подаруй світло». Основна мета — зібрати кошти для добудови інклюзивного майданчика в Тернополі. Так, радійники розповідали про це в своїх програмах, новинарі робили сюжет, а ми з керівницею нашого діджитал-відділу, теж наперед не домовляючись, зареєструвались на забіг 5 кілометрів. Організаторам вдалось зібрати 60 тисяч гривень, пожертви приймаються і до цього часу. Окрім того, ініціатори забігу зробили ще одну хорошу справу — залучили до бігу велику кількість людей. Атмосфера на набережній була просто неймовірна, адже стільки небайдужих долучилось до доброї справи», — коментує продюсерка UA: ТЕРНОПІЛЬ Зоряна Биндас.

Детальніше про забіг «Подаруй світло!» у сюжеті новин Суспільного Тернополя.