Відео UA: ТЕРНОПІЛЬ потрапило до 10 найпопулярніших матеріалів Суспільного у Фейсбуці.

Відео UA: ТЕРНОПІЛЬ потрапило до 10 найпопулярніших матеріалів Суспільного у Фейсбуці.

6 лис. 2020

За останні 6 місяців більше ніж 100 відео на фейсбук-сторінках Суспільного мовника набрали понад мільйон переглядів. Водночас 400 роликів отримали більше ніж 500 000 переглядів, а 1000 — понад 100 000 переглядів. Серед найпопулярніших і ролики від команди новинарів та діджитал-відділу Суспільного Тернополя.

Новинарі та діджитал працюють в режимі R&D — research and development — робить матеріал, збирає про нього дані та аналізує ситуацію. Далі працює на основі зібраної інформації.

«Матеріали про бійців, їхні родини з цікавістю сприймає аудиторія Тернопільщини. Така тематика є пріоритетною для нас як Суспільного мовника. Тому було очікувано, що короткий ролик із субтитрами, в якому розповідається про те, що дочку загиблого бійця з Тернопільщини до першого класу провів побратим її батька, люди будуть дивитися. Нас усіх в редакції зворушила історія цього вчинку. Адже ветеран війни Дмитро Мерзлікін відчуває свою відповідальність за долю дочки побратима Миколи Руснака, який загинув. Врешті результати перевершили очікування, бо вже за першу добу це відео переглянуло понад 500 тисяч людей, а загалом - понад два мільйони, і 23 тисячі осіб вподобали його. Наразі, це наш маленький рекорд. Хочу подякувати команді, яка працювала над цим матеріалом - Діані Ярошенко, Соломії Струс, Марті Журавель, Наталі Рак», - каже шеф-редактор Суспільного Тернопіль Ігор Бенцал.

Читайте також: Суспільне Новини не публікує замовних політичних матеріалів — ІМІ

Аналізують створені в центральній дирекції та регіональних філіях Суспільного відео, опубліковані на фейсбук-сторінках Суспільного за останні 6 місяців, із понад 100 000 переглядів — це вибірка в 4 тисячі роликів.

Дані збирають для створення посібника з форматів, щоб надалі передати його всім діджитал-командам у центральній дирекції та регіональних філіях Суспільного як допоміжний інструмент зі створення відео. Аналізують перший кадр, перший титр, на якій секунді пішов глядач, групують відео за темами тощо.

«Я пишаюся роботою діджитал-команд Суспільного в кожному регіоні України. Їх створили менше ніж рік тому, вони невеликі, але дуже завзяті й наполегливі, швидко вчаться та досягають успіху, — розповідає генеральна продюсерка цифрових платформ Тетяна Кисельчук. — Маємо ще багато роботи попереду: від регламенту бізнес-процесів до нових форматів, проте вже зрозуміло, що в діджиталу Суспільного — велике майбутнє».

Читайте також: Як впливає суспільне мовлення на молоду аудиторію та креативні індустрії — у дослідженні ЄМС

Найпопулярніші відео на фейсбук-сторінках Суспільного: