Писатимуть дистанційно з різних країн та на філії — UA: ТЕРНОПІЛЬ доєднується до радіодиктанту

Писатимуть дистанційно з різних країн та на філії — UA: ТЕРНОПІЛЬ доєднується до радіодиктанту

4 лис. 2020

У понеділок, 9 листопада,  Тернопільська філія Суспільного доєднається до  написання 20-го ювілейного Радіодиктанту національної єдності, який організовує UA: Українське радіо.  Разом із командою UA: ТЕРНОПІЛЬ диктант писатимуть тернопільські ветерани радіосправи.

Локація: Велика актова зала телеканалу UA: ТЕРНОПІЛЬ. 

Команда UA: Українського радіо Тернопіль запросила до написання радіодиктанту представників української діаспори, вихідців з Тернопільщини, вони дистанційно будуть писати диктант в різних країнах світу.

Читайте також: Радіодиктант національної єдності: офіційні правила участі

 «Написання Радіодиктанту національної єдності це велике свято для нас. Цього року пишемо ювілейний, 20-тий диктант. Думали про те, як відзначити цей день і вирішили, що хочемо запросити наших колег — ветеранів радіосправи, тим паче, що незабаром ми відзначатимемо ще одне свято — День телебачення, радіо та зв’язку. Ми запросили наших колег, які в різний час працювали тут на радіо. У них за плечима колосальний досвід, всі вони дуже цікаві люди, ми будемо щасливі побачитись і спільно написати диктант. Мої колеги з радіо запросили до написання ще представників діаспори, які писатимуть диктант дистанційно в різних країнах світу», розповіла продюсерка UA: ТЕРНОПІЛЬ Зоряна Биндас.

 Читайте також: Як підготуватися до Радіодиктанту національної єдності: поради мовознавиці Лариси Масенко

«Очікується, що долучаться діаспоряни з Італії, Англії, Канади, Польщі, Португалії, можливо ще з Франції. Особисто я зараз спілкуюся з діаспорянками в Італії, це викладачки українського культурно-мистецького центру «Етнодім» в місті Бергамо. Вони вже не вперше організовують чи долучаються до цікавих ініціатив, зокрема весною вони запустили поетичну відеоестафету «Від серця до серця», де українці, які зараз перебувають у різних країнах, декламували на відео вірші відомих українських поетів. Тому і до написання диктанту вони радо долучаються»,  додала редакторка UA: Українського радіо Тернопіль Оксана Макогін.

 

Важливо* Написання радіодиктанту на філії Суспільного Тернополя відбуватиметься з дотриманням усіх карантинних вимог.