Про що згадують лише перед виборами: UA: ТЕРНОПІЛЬ розбирає «вічні» проблеми регіону

Про що згадують лише перед виборами: UA: ТЕРНОПІЛЬ розбирає «вічні» проблеми регіону

9 жов. 2020

Напередодні виборів Суспільний мовник у марафоні «Місцеві» розповідає про проблеми, котрі має вирішувати місцева влада, яку громадяни обиратимуть 25 жовтня.

З вересня журналісти Суспільного Тернополя для марафону готують матеріали, в яких йдеться про проблеми, котрі потребують нагального вирішення, а також про ініціативи людей, які згуртувавшись, змогли зробити щось надзвичайне. 

Найкращі з регіональних сюжетів потрапляють до міжрегіонального шоу «Ранок на Суспільному», «Суспільної студії» на UA: ПЕРШИЙ та дискусійних програм на UA: Українське радіо, де про них дізнається вся країна.

«Першим ми робили сюжет про те, що понад 16 тисяч онкохворих Тернопільщини могли залишитися без променевої терапії. Річ у тім, що єдиний кобальтовий апарат в онкодиспансері потребував перезарядки, термін експлуатації приладу вийшов два роки тому. Перезарядка коштує аж понад 9 мільйонів гривень. Гроші на це мала виділити обласна рада. На одній з сесій це зробили, але через перипетії облради з облдержадміністрацією фінансування цієї вкрай необхідної справи затягнулося. Становще онкохворих ще й ускладнювала коронавірусна ситуація. За їхніми словами, було марно розраховувати, що їх приймуть в інших областях, багато хворих складно переносять дорогу.  Але,  на щастя, після кількох днів виходу сюжету в ефір місцева влада таки знайшла можливість вирішити цю проблему. Тож, якщо про такі нагальні питання розповідати в "гарячий" передвиборчий час, то політики й чиновники якось жвавіше реагують на електорально чутливу тему. Принаймні, хочеться вірити, що ми, надавши проблемі розголосу, внесли свою маленьку лепту у вирішення вкрай важливої справи для тисяч людей на Тернопільщині», розповідає шефредактор телеканалу UA: ТЕРНОПІЛЬ Ігор Бенцал.

Команда проєкту визначила 7 найболючіших проблем регіонів, із якими має боротися місцева влада: медицина, інфраструктура, екологія, ЖКГ, освіта, безпека та фінанси. 

«Подивіться матеріали цього проєкту. Чи багато ситуацій будуть незнайомими для вас? Проблеми всюди ті самі. Принаймні схожі. І кожна має шляхи вирішення. Звісно, десь із цим упоралися, і це добре. А десь — із року в рік, від виборів до виборів відкладають, жаліються, кивають на столицю. Це можливість для людей бачити перед очима не лише яскраві передвиборчі білборди з обіцянками. Це можливість проаналізувати, подумати, зробити висновки. І зрозуміти, зокрема, що вони самі можуть зробити», — зазначив генеральний продюсер інформаційного мовлення Суспільного Федір Скрипник.

Читайте також: Портрет українського життя — підбірки проблем, із якими живуть регіони від виборів до виборів на Суспільне Новини

Більше тернопільських історійи на ютуб-каналі Суспільного Тернополя.