«Виборчий округ. Місцеві» — Суспільне запрошує кандидатів на дискусію в прямому ефірі UA: ТЕРНОПІЛЬ

«Виборчий округ. Місцеві» — Суспільне запрошує кандидатів на дискусію в прямому ефірі UA: ТЕРНОПІЛЬ

1 жов. 2020

З 5 жовтня в телеефірі Суспільного Тернополя стартує суспільно-політичне токшоу «Виборчий округ. Місцеві». До дискусії в прямому ефірі журналісти Суспільного запрошуватимуть  кандидатів у депутати до місцевих рад, а також кандидатів в очільники міст, сіл та селищ Тернопільської області, які балотуватимуться на місцевих виборах 25 жовтня.

«Над програмою працюватиме команда суспільно-політичного мовлення, звісно, у взаємодії з новинарями. «Виборчий округ. Місцеві» зможе слухати аудиторія «Українського радіо Тернопіль», програма виходитие в повторі наступного дня. Ми єдиний справді незалежний канал, який має на меті показати справжню картинку, отже, ми відповідальні перед суспільством. Я надіюсь, що глядачі разом з нами аналізуватимуть роботу кандидатів, їхні програми, активно ставитимуть питання, критично сприйматимуть обіцянки та поцікавляться попередньою роботою. Це важливо для того, аби 25 жовтня зробити свідомий та обдуманий вибір», — зазначила  продюсерка Суспільного Тернополя Зоряна Биндас.

Публічні співбесіди з кандидатами дивіться на телеканалі UA: ТЕРНОПІЛЬ у будні о 19:15 після підсумкового випуску новин.

У межах «Виборчого округу. Місцеві» ведучі Людмила Путькалець, Оксана Максимлюк, Юлія Янчинська озвучать коротку інформацію про учасників виборчих перегонів та поставлять запитання від редакторської групи й місцевих мешканців, дізнаються плани кандидатів щодо найбільших викликів регіону. Також кожен учасник матиме одну хвилину на самопрезентацію.

Уже 5 жовтня о 19:15 перший ефір.  «Розпочинаємо програму «Виборчий округ. Місцеві» із кандидатами на посаду міського голови Тернополя. ТВК зареєструвала 9 кандидатів, усі отримають запрошення на ефір. Далі будемо організовувати співбесіди із кандидатами у депутати до Тернопільської міської ради та обласної ради. Учасники наших ефірів не отримуватимуть наперед підготовлених питань. Загалом ми будемо запитувати про знання локальних проблем округу, розуміння повноважень місцевого самоврядування. Зі свого боку гарантуємо об’єктивність та сподіваємося на відкритість кандидатів», — керівниця суспільно-політичного напрямку філії Людмила Путькалець.

Журналісти Суспільного Тернополя побували у всіх районах області де спілкувалися з виборцями та записували питання до кандидатів, а також дізнавалися проблеми округів, які у прямому ефірі озвучать  кандидатам.

«Наша місія особливо цінна в період виборів, коли з екранів валяться джинса й замовні маніпулятивні матеріали. На Суспільному ми гарантуємо незаангажованість, наші журналісти не виконують нічиїх замовлень і не погоджують запитань. Це може комусь не подобатися, але лише в нас — рівні умови для всіх кандидатів. Суспільне — це єдиний незалежний мовник, що керується інтересами наших глядачів і слухачів», — зазначив член правління UA: Суспільне мовлення, відповідальний за адміністративно-господарський напрям та регіональний розвиток, Микола Чернотицький.

Читайте також: Суспiльне Новини — лідер із дотримання журналістських стандартів

Журналісти Суспільного мовника UA:ТЕРНОПІЛЬ допомагатимуть виборцям розібратися з програмами кандидатів і перевірятимуть учасників перегонів на знання місцевих проблем та розуміння повноважень місцевого самоврядування.

«Місцеві вибори — це про масштаби країни й локальний вплив. Оскільки явка на місцеві вибори зазвичай нижча, то одне з наших завдань — донести їхню важливість в умовах децентралізації. Саме тому Cуспільний мовник так багато уваги приділятиме місцевим виборам на всіх своїх платформах. Для нас також буде викликом висвітлення власне дня виборів в умовах погіршення епідеміологічної ситуації, тому ми вибудовуємо наші виробничі процеси так, аби всі філії мали змогу здійснювати свою роботу безпечно та якісно», — розповіла генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Нагадаємо, «Виборчий округ» — суспільно-політичний проєкт регіонального мовлення Суспільного, що має на меті налагодити якісний діалог між владою та виборцями, а також надати аналіз професійної діяльності осіб на виборних посадах. Завдяки незаангажованому майданчику Суспільного мовника виборці матимуть змогу розібратися з програмами кандидатів і зробити виважений самостійний вибір.

Проєкт «Виборчий округ» регіональних філій має вже 3 сезони: уперше на ефіри Суспільного запрошували народних депутатів-списочників восени 2018 року, кандидатів у народні депутати за одномандатними виборчими округами (мажоритарників) у липні 2019 року перед позачерговими парламентськими виборами, у сезоні листопада 2019 року аналізували роботу новообраних депутатів Верховної Ради за 100 днів після виборів.