Представниці UA:ТЕРНОПІЛЬ взяли участь у конференції присвяченій соціально-інноваційним проєктам

Представниці UA:ТЕРНОПІЛЬ взяли участь у конференції присвяченій соціально-інноваційним проєктам

4 лют. 2020

3 лютого в Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка відбулась регіональна науково-практична конференція «Цифрова освіта: соціально-інноваційні проєкти сталого розвитку університету та громади». 

Продюсерка Тернопільської філії Суспільного Зоряна Биндас та лінійна продюсерка радіо Ірина Моргун виступили на конференції з доповідями.

«Конференція дає старт курсу «Комп’ютерні інформаційні технології в освіті та науці», який уже 15 років поспіль проходить у формі тренінгів для магістрантів усіх спеціальностей університету. Діяльність у курсі покликана сформувати компетентності молодого науковця у площині розробки та розвитку інноваційних освітніх, соціальних, наукових, практичних проєктів на базі цифрових технологій», – зазначено на сайті ТНПУ ім. В. Гнатюка.
Спікерами на конференції були представники наукової спільноти регіону, очільники міста, аналітики, громадськість, представники ЗМІ.

Продюсерка UA: ТЕРНОПІЛЬ Зоряна Биндас розповіла про участь в конференції: «На конференції я говорила про необхідність дотримання інформаційної гігієни. Зорієнтувала студентів на те, аби вони дбали про екологічність та гігієнічність своїх майбутніх проєктів». Продюсерка зазначила, що прикладом «чистого» медіа є Суспільний мовник, а також розповіла про досягнення на рівні регіональної філії: «Без фінансових вливань наша сторінка у Фейсбуці має охоплені дописів понад 2,5 мільйони, деякі матеріали мають більше мільйона переглядів, на неї підписались понад 31 тисяча людей. За два з половиною роки це результат. Ми запросили студентів до співпраці».

У свою чергу, Ірина Моргун розповіла про діджиталізацію на Суспільному. Про те, як розвивається платформа в цілому і те, як адаптується контент для соцмереж на Тернопільщині. Також учасники конференції обговорили перспективи взаємодії з медіа, які можуть зацікавити майбутніх програмістів чи тих, хто зосередиться на роботі з локальними проектами.

Нагадаємо, що 1 лютого тернопільські сумівці запросили Суспільне на «Добу».  Детальніше за посиланням.