Тернопільські сумівці запросили на «Добу» Суспільне

Тернопільські сумівці запросили на «Добу» Суспільне

3 лют. 2020

Члени Спілки Української Молоді та їхні друзі 1 лютого зібралися в камерах колишнього слідчого ізолятора КДБ, щобпровести 24 години разом. Зараз в цьому приміщенні діє експозиція Тернопільського обласного музею національно-визвольних змагань.

Підтема цьогорічної акції – інформаційна війна. Це поняття сумівці обговорювали на зустрічах з істориками, громадськими діячами, представниками влади. Про медіаграмотність юнацтву розповідав член МНК Василь Капустинський, а про інформаційні стандарти, роботу з текстами та етику соціальних мереж – Ірина Моргун,представниця Тернопільської філії Суспільного мовлення. «Це була ще одна нагода поділитися тими принципами, якими керується в роботі Суспільне. Не лише представники ЗМІ творять інформаційне поле, його учасником є кожен. На цій зустрічі акцентувала на тому, що будь-які повідомлення мають бути достовірними, повними, збалансованими і правдивими, а тексти чіткими й вивіреними. Завдання цього тренінгу – написати пост для Фейсбуку чи Інстаграму про перебування на «Добі», використавши отримані знання», – зазначила Ірина Моргун.

На заході побував міський голова Тернополя Сергій Надал і перший заступник президента Світового Конгресу Українців Стефан Романів. Завершилася акція «Доба» 2 лютого.

Подробиці в сюжеті.

Раніше продюсерка UA:ТЕРНОПІЛЬ Зоряна Биндас долучилася до Дня кар’єри у Тернополі.