У Тернополі відбудеться джазовий фестиваль «Jazz Bez» — UA: ТЕРНОПІЛЬ інфопартнер

У Тернополі відбудеться джазовий фестиваль «Jazz Bez» — UA: ТЕРНОПІЛЬ інфопартнер

4 гру. 2019

Із 6 по 8 грудня у Тернополі відбудеться одна із найбільших джазових подій року – XІX міжнародний джазовий фестиваль «Jazz Bez». Суспільний мовник Тернополя — інформаційний партнер фестиваю.

«Jazz Bez» — це українсько-польський джазовий фестиваль із багатою історією. Заснований у 2001 році, міжнародний джаз-фестиваль «Jazz Bez» відбувається у 20 містах та утворив численні локальні джаз-осередки. За ці роки кількість музикантів, які грали тут, перевищила півтори тисячі. Особливістю фестивалю є поєднання максимальної кількості джазових стилів. З 2019 року Jazz Bez переформатовується на фестиваль сучасної імпровізаційної музики та працює над подальшою зміною формату - від презентації до інспірації. 

Організатори фестивалю в Тернополі - мистецьке об’єднання «Коза», Тернопільська міська рада та музичний центр «Бастер».

Програма фестивалю:
06.12 , п’ятниця  — KATHERINE ZYABLUK TRIO - FOREST SONG (UA) та DZ’OB (UA)
07.12 , субота  — Hans Lüdemann TRIO IVOIRE (DE \ СІ ) та YAROSH ORGAN TRIO feat.  Katarzyna Mirowska (PL)
08.12 , неділя  — KRZESIMIR DĘBSKI & Karasiewicz Power Set (PL) та YES! Trio (USA)

Журналісти «Файного ранку» підготують тематичну програму, присвячену фестивалю «Jazz Bez» та джазу загалом, а новинарі UA: ТЕРНОПІЛЬ впродовж фестивалю слідкуватимуть за основними подіями фестивальних днів.

Керівниця творчого об’єднання «Файний ранок» Ірина Прокопишин розповіла: «У нас є така файна ранківська традиція під назвою музична п’ятниця. Цього тижня, 6 грудня, вона буде присвячена джазу. Ми будемо говорити з організаторами фестивалю «Jazz Bez». А друга гостьова студія — це колектив, який привезе у Тернопіль джазову інтерпретацію «Лісової пісні». Також до студії завітає музикант, який має незвичайну колекцію музичних інструментів».


Стежити за новинами фестивалю можна на цифрових платформах UA: ТЕРНОПІЛЬ  (http://te.suspilne.media, на сторінці Тернопільської філії Суспільного у мережі фейсбук та у групі «Файний ранок».