Телеканал UA: ТЕРНОПІЛЬ покаже історії непересічних людей

Телеканал UA: ТЕРНОПІЛЬ покаже історії непересічних людей

2 гру. 2019

Щонеділі о 19:15 в ефір Суспільного мовника Тернопільщини виходитиме спецпроект «ЗміниТи». Проект створений, щоб розповісти історії цікавих та неординарний людей, які проживають у Тернопільській області. Ці люди захоплюються своєю справою та готові змінювати себе і світ навколо.

Продюсерка UA: ТЕРНОПІЛЬ Зоряна Биндас розповідає про цей спецпроєкт:«Я думала чому інколи трапляється, що люди займаються неулюбленою справою, бояться нового, не хочуть змін. Що їх стримує та що не дає зробити крок вперед? Хотілось, щоб ми дали цим людям щось, що би могло допомогти змінити своє життя. Проєкт «ЗміниТи» —  це те, що ми можемо їм дати. Ми зібрали історії шести людей, які кардинально змінили своє життя. Це люди з абсолютно різних сфер, в кожного з них свої цінності, переконання і підходи до життя, але їх об’єднує те, що в дорослому віці вони прийняли доленосні рішення і почали жити інакше. Хтось з них втілив дитячу мрію, хтось знайшов своє покликання, хтось просто спробував щось нове».

Зоряна Биндас каже, що назвати проєкт «ЗміниТи», її надихнув напис в ліфті телецентру «Олівець» — «Зміни — це ти».

В ефір вийде шість програм хронометражем в 13 хвилин. Кожен з героїв має свою історію змін. Історія підприємця Сергія Сапіги про те, як здійснив дитячу мрію і представив Україну на чемпіонаті світу. Він у 2018-му показав найкращий результат серед українських бігунів за всю історію змагань Ultra-Trail du Mont-Blanc, пробігши 170 км. за 27 годин. Художниця Олеся Гудима розповість як та чому змінила професію.Картини Олесі Гудими зараз є в приватних колекціях поціновувачів мистецтва в Україні, Канаді, Франції, Сполучених Штатах Америки, Німеччині, Англії, Вірменії, Іспанії, Польщі, Швейцарії, Угорщині. Мандрівник Борис Гора, розкаже для чого купив стару розвалену хату в селі і що спонукає його мандрувати. Письменниця Наталка Михно, яка покинула Америку і державну службу і пішла жити на хутір за сім кілометрів до найближчих сусідів, теж поділиться своєю історією. Зоозахисниця Алла Ляпандра, розповість про те, як заради зоозахисту покинула роботу викладачки та реалізовує дитячу мрію про притулок для тварин. Завершить серію розповідей  Руслан Друк, менеджер, котрий після травм опанував нову професію гончара.

Окрім того, щосереди о 18:00  на телеканалі UA: ТЕРНОПІЛЬ відбуватимуться відкриті зустрічі-презентації з героями проекту «ЗміниТи». Перша зустріч відбудеться 18 грудня. Деталі згодом на сайті UA: ТЕРНОПІЛЬ.