На «UA: Українське радіо Тернопіль» творча і технічна служби поміняються місцями

На «UA: Українське радіо Тернопіль» творча і технічна служби поміняються місцями

13 лис. 2019

16 листопада у День працівників радіо, телебачення та зв’язку журналісти «UA: Українське радіо Тернопіль» вирішили зробити особливий подарунок своїм колегам із технічної служби, запропонувавши їм провести всі суботні програми, які будуть в ефірі.

 

Редакторка Любов Вовк підтримувала в цій справі інженера Юрія Ірика. Він підготував програму «Громадський простір», у якій спілкуватиметься із режисеркою «UA: ТЕРНОПІЛЬ» Людмилою Пиріг. О 12:20 слухайте їхню розмову про тісний зв’язок і відмінності між радіо та телебаченням, досвід роботи в прямому ефірі. Також Людмила Пиріг розповість як вона, працівниця лялькового театру, колись вчилася виставляти вдалі кадри, керувати розміщенням гостей у студії, писати веселі сценарії до телепрограм.

Після цього випуску в ефір вийде програма «Сімейний клуб». Звукорежисерка радіо Галина Зубик візьме інтерв’ю в Заслуженого діяча мистецтв України Олега Германа. Йтиметься про його батьківську оселю, родинні реліквії, взаємодопомогу й взаємоповагу в сім’ї, шанобливе ставлення до родовідних традицій та обрядів. Допомагала готувати цей випуск редакторка Оксана Цвик.

У черговому регіональному відрізку мовлення до вашої уваги програма «Спортгарт». Зазвичай її веде Юрій Луговий. Але цієї суботи перед мікрофоном працюватиме інженер Любомир Смарж. Він спілкуватиметься із чинним тренером клубу «Агацу», головою Тернопільської обласної федерації Айкідо Айкікай Ігорем Бойцівим. Тема розмови – «Як досягти гармонії в житті, гартуючи дух і тіло». Чому ті, хто тренується поруч із тобою, є твоїми партнерами, а не суперниками, як практика айкідо допомагає сформувати сильну, відкриту і впевнену особистість.  Відповіді на ці та інші запитання можна буде почути о 17:20. Окрім цього, з дайджестом спортивних новин у цьому випуску слухачів ознайомить інженер радіоефіру Юрій Ємельшин.

Завершиться цей регіональний відрізок мовлення програмою під назвою «З творчого погляду». Редакторка Оксана Макогін допомагала звукорежисерці Світлані Попович підготувати інтерв’ю про рукоділля. Запросять до студії майстриню Нелю Чухрай.

«Ми вирішили, якщо мінятися ролями з нагоди професійного свята, то робити це усім. Тому звукорежисери та інженери 16 листопада вестимуть програми, а творчі працівники допомагатимуть з їхнім записом та музичним оформленням. Наприклад, Юрій Луговий цілком комфортно почував себе за режисерським пультом під час запису одного з цих випусків, а наші редакторки вже давно добре вправляються у звукових програмах, які використовують в роботі на радіо. Про враження учасників можна буде почути в спеціальному ролику, який готуємо до Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку. Цей проект зайняв чимало і робочого й позаробочого часу. Дуже вдячні нашим колегам із технічної служби, що вони погодилися на цей експеримент. Найцінніше, що він посилив комунікацію в колективі і ще раз засвідчив – у нас немає важливіших професій чи другорядних. На Суспільному працює команда, на меті в якої – зробити максимум, аби слухачам чи глядачам було пізнавально і цікаво. Тому важлива робота кожного, хто причетний до ефіру», – розповіла лінійна продюсерка радіомовлення Тернопільської філії Суспільного Ірина Моргун.