Журналісти UA: ТЕРНОПІЛЬ писали Радіодиктант національної єдності

Журналісти UA: ТЕРНОПІЛЬ писали Радіодиктант національної єдності

8 лис. 2019

 

Через 15 хвилин після прочитання текст було оприлюденено на сайті Суспільного мовника: UA: Українське радіо  та UA: Cуспільне мовлення. 

Журналісти UA: ТЕРНОПІЛЬ цього року писали диктант спільно з представниками 6-ти національно-патріотичних організацій області в обласній бібліотеці.

«Все пройшло дуже тепло, якось святково, навіть урочисто. Гості прийшли у своїх одностроях, вишитих сорочках. У бібліотеці спеціально облаштували виставку книг до дня української мови та писемності. Диктант був присвячений еволюції писемності, тому, як ми дійшли до «цифри». За смішним збіг обставин, якраз цифра на сьогодні підвела, адже трансляція перервалась кілька разів. Це ще один доказ того, наскільки важливим у цифровому світі є живе спілкування. Так і сказано в тексті диктанту: «Хоч оцифровування й полегшує нам спілкування, проте живе слово має свою чарівну силу». Все закінчилось добре, пори технічні нюанси, диктант написали. Всі залишились задоволеними», — прокоментувала продюсерка UA: ТЕРНОПІЛЬ Зоряна Биндас.

З текстом XІХ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності під назвою «Від бересту — до «цифри» автора Олександра Аврааменка можна ознайомитися на сайті Суспільного.