Про гори і нові маршрути — на UA: ТЕРНОПІЛЬ відбулася зустріч із Дмиторм Вербичем

Про гори і нові маршрути — на UA: ТЕРНОПІЛЬ відбулася зустріч із Дмиторм Вербичем

16 жов. 2019

16 жовтня на UA: ТЕРНОПІЛЬ відбулася зустріч із мандрівником, автором проєкту "По азимуту" Дмитром Вербичем.

У форматі відкритої бесіди Дмитро розповів про те, чому разом із друзями-військовослужбовцями почав мандрувати Україною і за кордоном, чому так добре розуміється на туристичному спорядженні та з якими людьми радить іти в похід.

Ідея екстримальних подорожей з рюкзаками виникла у 2016 році, коли Дмитро почав створювати туристичний клуб для азовського руху, власне, так і з’явилося перше відео про Мармароси, звідти бере початок історія "По азимуту". "Для мене було важливо, щоб люди, котрі ходитимуть у походи, були причетними до тих подій, які відбувалися у державі та щоб і мені з цими людьми було комфортно. Насправді дуже важливо з ким ти йдеш у гори, адже можуть виникнути різні ситуації, тому часто потрібно контролювати свою агресію, не звинувачувати, а натомість допомогти вирішити проблему, якщо така склалася", —  розповів Дмитро.

Гостей студії загалом цікавили питання про те, що брати із собою в похід, які маршрути є оптимльними для новачків та про майбутні подорожі Дмитра.

Модерувала зустріч продюсерка UA: ТЕРНОПІЛЬ Зоряна Биндас, вона так прокоментувала цю подію:"Давно хотіла зробити зустрічі у такій відкритій студії, але постійно відкладала, бо багато поточних справ. А якось говорили з Дмитром Вербичем, коли на нашому каналі вийшла програма "По азимуту", що можна зробити зустріч і розказати про проєкт, та й не тільки. І це було приводом нарешті започаткувати роботу у такому форматі. Ми плануємо поліпшити студію, дещо удосконалимо і зробимо зустрічі регулярними. Що ж до першої зустрічі, то все було дуже легко і невимушено. Думаю, цей формат себе виправдовує".

Відео зустрічі з Дмитром Вербичем дивіться нижче.

 

Нагадаємо, що цієї осені в ефірі філій UA: Суспільне мовлення в регіонах транслюватимуть пізнавальні програми від партнерів — громадських ініціатив й активістів.