Відеопортрети «Люди UА» покажуть на UA: ТЕРНОПІЛЬ

Відеопортрети «Люди UА» покажуть на UA: ТЕРНОПІЛЬ

29 сер. 2019

Цієї осені в ефірі Тернопільської філії Суспільного покажуть спецпроєкт «Люди UА», який переміг у конкурсі від Суспільного.

Була проведена експертиза проєктів із планово-економічним, юридичним і виробничим департаментами та технічною дирекцією Суспільного мовника.

Проєкт «Люди UА» розповідатиме про людей, які проживають і працюють на Тернопільщині, про їхній життєвий досвід, складнощі, виклики, перемоги.

В ефір планується випустити 12 програм на телебаченні, а також команда «UA: Українське радіо Тернопіль» запише інтерв’ю з героями проєкту, ці ж інтерв’ю покажуть на телебаченні.

Продюсерка UA: ТЕРНОПІЛЬ Зоряна Биндас розповіла: «Коли ми з колегами дізнались, що готується пітчинг проектів, то вирішили подати саме цей. З того часу пройшло півтора року, шкода, що цей процес вийшов аж таким тривалим. Та все ж, є позитиви. Ми всі набралась досвіду. Реалізували кілька спецпроектів на філії, «набили собі руку», тож реалізація тепер для нас буде простішою, а кінцевий продукт, думаю, ліпшим. Основна ідея — показати людей, які в зрілому віці якось змінили своє життя, або пережили переломний момент, з якого вийшли іншими. Ми не хочемо нікого героїзувати чи нахвалювати, прагнемо показати героїв такими, як вони є з слабкостями, емоціями, сильними сторонами. Зняли пілотні випуски, результат сподобався. Дуже чекаємо запуску».

«Ми розраховуємо, що зможемо показати ці проєкти не тільки в ефірі регіональних мовників, а й на загальнонаціональних платформах. Для продюсерів філій — це новий виклик, адже, з одного боку, ніхто краще за них про свій регіон не розповість, а з іншого — проєкти мають бути зрозумілі та цікаві й сусідам, аби привабити до себе туристів, привернути увагу найвищих щаблів влади чи просто — викликати гордість за свою країну та громадян», — сказала генпродюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

За її словами, урізноманітнення ефірів філій завдяки виробництву на замовлення — наступний етап розвитку регіонального мовлення.

Нагадаємо, згідно з Концепцією розвитку регіонального мовлення до 2021 року заплановано розширення регіонального виробництва згідно з потребами аудиторії кожної області, зокрема завдяки співпраці з місцевими продакшенами. Це, окрім можливості урізноманітнити контент регіональних мовників, також сприятиме розвитку медіаіндустрії в регіонах, підвищенню конкуренції та, як наслідок, і якості контенту регіонального спрямування й професійного рівня медіафахівців у регіонах.