“Файний ранок” на UA: ТЕРНОПІЛЬ повернувся на екрани з новою студією

“Файний ранок” на UA: ТЕРНОПІЛЬ повернувся на екрани з новою студією

24 лип. 2019

Новий сезон “Файного ранку” суспільного телеканалу UA: ТЕРНОПІЛЬ стартував 22 липня. За час ефірної відпустки у липні команда оновила студію, рубрики та оформлення ефіру. 

Керівниця творчого об’єднання «Ранок» Ірина Прокопишин розповіла, що завдяки ентузіазму студію вдалось оновити, не маючи на це достатньо ресурсів — декорації змайстрували власними силами.

“За 3 тижні творчої відпустки зроблено надзвичайно багато: відзнято 15 сюжетів, 21 рубрику, змінено ефірний «одяг», а головне – нова студія. Мабуть, я не відкрию великої таємниці, якщо скажу: коли є нестримне бажання — шукаєш можливість! Ми успішно «зхендмейдили» нову студію. Ентузіасти та альтруїсти — велика  сила. Саме такі люди допомагають цьому світу рухатися вперед. Леся Продоус, Мирослава Муквич, Ілона Баліцька, Роман Михальський, Степан Горбик, Роман Воробйов, Влад Сокальський, Юрій Матевощук, Анатолій Ісаченко, друзі, ви — мої герої”, — коментує Ірина Прокопишин.

За словами менеджера Тернопільської філії Юрія Кійка, нова студія для ранкового шоу була у планах на 2019 рік, закупити необхідне вдалось завдяки фінансовій підтримці з Центральної дирекції. Втім, замовити дизайн і найняти майстрів було б надто дорого, відтак ранкова команда зробила все сама.

Робота над новою студією згуртувала команду, вважає редакторка Леся Продоус.

“Щодня ми долаємо безліч перешкод, аби тішити глядача. Коли я дізналася, що треба робити студію власноруч – одразу погодилась. Командна робота дуже згуртовує. Кожен з нас зробив величезну роботу. Хтось фарбував, прибирав, клеїв, прибивав цвяхи. Я дуже задоволена тим, що вийшло. Маючи мінімум ресурсів і максимум натхнення ми зробили з нової студії «цукерочку»”, — зазначила Леся Продоус.

Відеограф “Файного ранку” Роман Воробйов розробляв нове оформлення для ранкового шоу. Змінився «одяг» рубрик, елементи оформлення ефіру.

“Зараз в ранку присутня єдина концепція, ми не говоримо лише про кольористику, а в загальному про  концепцію шоу, яке допомагає людям прокидатись та наводити їх на конкретний позитивний настрій для продуктивного дня. Також моєї метою було надати більше індивідуальності рубрикам, для того, щоб вони відрізнялись одна від одної, але червоною ниткою в них щоб проглядалась концепція «Файного ранку»”, — розповів Роман Воробйов.

Режисерка Ілона Баліцька працювала над візуальною концепцією ранкової студії. Елементи для студії:  старий холодильник, велосипед, елементи декору — приносили з дому, дарували друзі та знайомі. 

“Завдяки злагодженій роботі команди файного ранку і небайдужих колег, народилась нова студія. Звукорежисер шліфує холодильник, режисер грунтує, всі разом фарбуємо букви, планки, стіни, голими руками прикручуємо”, — каже Ілона Баліцька.

Нагадаємо, попередню студію змайстрували теж власноруч, вона мала бути тимчасовим варіантом. З попередньої тимчасової студії «Файний ранок» виходив в ефір 1,5 року.