Підсумки проєкту “Виборчий округ: Співбесіда”: 69 кандидатів отримали запрошення на UA: ТЕРНОПІЛЬ

Підсумки проєкту “Виборчий округ: Співбесіда”: 69 кандидатів отримали запрошення на UA: ТЕРНОПІЛЬ

19 лип. 2019

 

З 1 по 17 липня на Суспільному мовнику Тернопільщини кандидати у народні депутати від мажоритарних виборчих округів мали можливість представити себе та свої програми виборцям. які вже цієї неділі 21 липня  підуть на дільниці та зроблять свій вибір на найближчі 5 років.

5 округів, 12 годин етеру та 37 кандидатів-мажоритарників з 69,  які прийшли до студії Суспільного такі кількісні підсумки проєкту  “Виборчий округ: Співбесіда” на телеканалі UA: ТЕРНОПІЛЬ. Представники тринадцяти політичних партій відповідали на запитання ведучих, експертів та мешканців округу в етерах UA: ТЕРНОПІЛЬ. Не прийшов до студії “Виборчого округу” жоден  кандидат від партій “Слуга народу” та “Патріот”.

Підсумки проєкту у розрізі виборчих округів нижче.

163 округ - місто Тернопіль

Взяли участь в етері 14 кандидатів з 21.

“Інколи кандидати не знали який бюджет та ВВП країни, втім добре орієнтувались у запитаннях, які стосуються округу від якого балотуються. Частина самовисуванців заявили про підтримку пропрезидентської партії. Додам, що 163 це єдиний округ, де в етері взяв участь діючий народний депутат-мажоритарник”, розповіла редакторака суспільно-політичного напрямку Василенко Ганна. 

Кандидати, які взяли участь у етері 1 липня Степан Барна, Леонід Бицюра, Богдан Брич та Андрій Богданець, 2 липня  Вихрущ Анатолій Володимирович, Ковалик Іван Ігорович, Галамай Олег Миронович, Гасай Ярослав Григорович, 3 липня  Пастух Тарас Тимофійович, Мамчак Юлія, 4 липня — Лариса Римар, Тарас Серетний, Петро Солоненко, Сороколіт Іван, 5 липня — Максим Черкашин, Юзьвак Ігор, Тарасов Іван.

 

164 округ - Збаразький, Лановецький, Підволочиський, Шумський райони та частина Кременецького. 

Взяли участь в етері 6 кандидатів з 13-ти. 6 липня — з чотирьох запрошених кандидатів прийшов лише Боярський Вадим, 7 липня гостями студії були Іванусь Богдан, Купина Василь, Панчук Іван, 8 липня Тимощук Роман, Чоботарь Валерій.“Кандидати від цього округу добре знали права на обов’язки народного депутата, орієнтувалися в соціально-економічних показниках країни та округу, від якого балотуються. Продемонстрували відкритість і готовність до публічних дискусій”, — розповіла ведуча суспільно-політичних програм на UA: ТЕРНОПІЛЬ Людмила Путькалець. 

 

165 округ - Бережанський, Зборівський, Козівський, Підгаєцький, Тернопільський та частина Кременецького районів. 

Взяли участь в етері Суспільного  — 6 кандидатів з 11.

“З 30 бліц-запитань про Закон України, Конституцію України та економічні показники країни запрошені кандидати правильно відповіли на 24 питання,” — додає Юлія Янчинська, ведуча суспільно-політичних програм на UA: ТЕРНОПІЛЬ.

“Кандидати виступили проти легалізації канабісу та одностатевих шлюбів, підтримали зняття депутатської недоторканності”, продовжує Юлія.

Кандидати, які стали гостями студії 12 липня Горба Віталій, Мартюк Василь, 13 липня Репела Петро, Саранчук Богдан, Чайківський Іван, Черник Микола, 14 липня не з’явився жоден із запрошених.

 

166 округ - Бучацький, Гусятинський, Монастириський та Теребовлянський райони. 

Взяли участь в етері 4 кандидати з 10.

Кандидати, які прийшли на програму 9 липня — Антонов Ярослав, Бліхар Володимир, Брацюнь Степан 10 липня Вітвіцький Олег, 11 липня — кандидати не прийшли на програму.

 

167 округ - Чортківський, Заліщицький та Борщівський райони. 

Взяли участь в етері 7 кандидатів з 14. Не знали відповідей про роботу ОТГ на своєму окрузі, але дали усі правильні відповіді дали на запитання про базові економічні цифри країни. Від 167 виборчого округу до студії прийшли 15 липня — Володимир Іванишин, Нагірний Андрій 16 липня — Махніцький Андрій, Навольський Тарас, Шматько Володимир 17 липня — Ружицький Руслан, Сандуляк Петро.


Нагадаємо, що програма "Виборчий округ: Співбесіда" створена перед позачерговими парламентськими виборами за єдиним форматом для всіх філій Суспільного мовника, щоб представити виборцям кандидатів в депутати до Верховної Ради, які балотуються від їхніх виборчих округів. При цьому, право оцінювати виступи кандидатів залишається за глядачем, який зможе серед усіх охочих, обрати достойного, на його думку, кандидата.