Не святі горшки ліплять, а тернополяни

Не святі горшки ліплять, а тернополяни

18 лип. 2019

Не святі горшки ліплять, а тернополяни

18-21 липня UA: ТЕРНОПІЛЬ надає інформаційну  підтримку Міжнародному фестивалю гончарства «Не святі горшки ліплять».  Вчора, 18 липня, у парку Шевченка учасники фестивалю ліпили піч «Трипільську бабу». Офіційне відкриття фестивалю відбудеться вже сьогодні, 19 липня, а триватиме фестиваль до 21 липня.

Захід організовують Національна спілка майстрів народного мистецтва України, Тернопільська школа народних ремесел, за підтримки Міністерства молоді та спорту Тернопільської міської ради.

 Це вже втретє у Тернополі збираються гончарі з усієї України для того, щоб продемонструвати своє ремесло. В рамках фестивалю  передбачені майстер-класи, ярмарок, різноманітні конкурси та інформативні лекції. Родзинкою фестивалю вже традиційно стане Вoгняна скульптура.

«На фестиваль гончарства приїдуть майже чотири десятки гончарів з 17 регіонів України та з-за кордону. Це масштабне дійство всеукраїнського рівня, круто, що це відбувається в нашому місті, що в нас є народні умільці та громадські активісти, які взялись за організацію. Дійство — це не просто про розваги, це про нашу історію, традиції та культуру. Дехто, можливо, думає, що гончарна справа це щось архаїчне, та вона насправді круто розвивається, гончарство осучаснилось, в нас чимало талановитих народних майстрів. І у ці дні тернополяни та гості міста матимуть можливість в цьому переконатися, спробувати себе у роботі з глиною, поспостерігати. А ті, хто не зможуть завітати у Тернопіль, мають нагоду спостерігати за фестивалем на телеканалі «UA: ТЕРНОПІЛЬ», — розповіла продюсерка Тернопільської філії Суспільного Зоряна Биндас.