«Кримське питання» на Суспільному: як говорити про Крим зі світом

«Кримське питання» на Суспільному: як говорити про Крим зі світом

11 сер. 2023

Як говорити про Крим зі світом і руйнувати російські наративи? Що знають про корінні народи Криму в Україні та за кордоном? Дивіться 12 серпня о 16:00 новий випуск проєкту «Кримське питання» на телеканалі та цифрових платформах Суспільне Крим на усіх місцевих каналах Суспільного Мовлення

Росія десятиліттями поширювала хибні наративи про корінні народи Криму. Під час російсько-української війни пропагандисти рф поширюють меседж, що кримські татари є політичними та релігійними екстремістами: співпрацюють з українськими спецслужбами, ведуть підривну діяльність, заміновують території, наводять Сили оборони на цілі, беруть участь у диверсіях. 

Як Україні та корінним народам Криму протистояти інформаційній машині кремля — ведуча «Кримського питання» Олеся Вакуленко говоритиме з гостями проєкту: 

  • Олегом Ніколенком, речником Міністерства закордонних справ України;
  • Хірано Такаші, японським журналістом;
  • Алімом Алієвим, заступником генерального директора Українського інституту;
  • Богданом Логвиненком, журналістом, засновником проєкту Ukraїner;
  • Романом Недільським, генеральним консулом України у Стамбулі.

Читайте також: Документальний фільм Суспільного «Мій Крим» презентували у Кримському домі

Дивіться онлайн випуск «Кримського питання» на сайтах місцевих телеканалів Суспільного, у записі — на ютуб-каналі Суспільне Крим.

Нагадаємо, токшоу «Кримське питання» виходить щосуботи на Суспільне Крим та місцевих каналах Суспільного Мовлення. Ведуча Олеся Вакуленко разом із гостями проєкту обговорює важливі аспекти із життя Криму, виклики, що постали перед жителями окупованого півострова, спільно шукають шляхи розв’язання проблем, спричинених анексією. Гостями «Кримського питання» є лідери думок, правозахисники, військові, представники влади, політичні в’язні та їхні рідні. Над проєктом працюють команди Суспільне Крим та регіональної команди Суспільного Мовлення.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший, Суспільне Культура, супутниковий телеканал Суспільне Новини, радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також національна мережа місцевих каналів. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах