«Кримське питання» на Суспільне Тернопіль: незаконні затримання в Криму та кадровий резерв для звільнених територій

«Кримське питання» на Суспільне Тернопіль: незаконні затримання в Криму та кадровий резерв для звільнених територій

4 сер. 2023

Про реакцію правозахисної спільноти на чергові незаконні затримання в Криму та майбутню підготовку кадрового резерву для деокупованих територій — дивіться у новому випуску проєкту «Кримське питання»:

Читайте також: «Мій Крим» про корінні народи півострова — прем’єра на Суспільному

Першою темою «Кримського питання» стануть незаконні затримання на окупованому півострові. 27 липня біля суду в окупованому Сімферополі затримали щонайменше 13 людей, які прийшли як слухачі на засідання щодо апеляції вироку заступнику голови Меджлісу Наріману Джелялу (Джелялову) та братам Ахтемовим, яких обвинувачують у диверсії.

У другому блоці програми — про формування кадрового резерву для деокупованих територій: як можна долучитися та якою буде підготовка кандидатів. Адже у цьогоріч липні стартував процес створення резерву працівників державних органів для роботи на деокупованих територіях (ДОТ), зокрема освітян та медиків. Проєкт зі створення кадрового резерву для ДОТ є експериментальним та передбачає підвищення кваліфікації людей, які хочуть працювати на деокупованих територіях в державних органах влади та військових адміністраціях. За словами очільниці Національного агентства України з питань державної служби, майже 80 % кандидатів хочуть бути зараховані саме до кадрового резерву у Криму.

Участь у програмі візьмуть:

  • Лутфіє Зудієва — координаторка громадського обʼєднання «Кримська солідарність»;
  • Рефат Чубаров — голова Меджлісу кримськотатарського народу;
  • Катерина Дячук — керівниця відділу моніторингу свободи слова Інституту масової інформації;
  • Наталія Алюшина — голова Національного агентства України з питань державної служби;
  • Рустем Кямілев — юрист, правозахисник.

Ведуча — Олеся Вакуленко.

Дивіться онлайн випуск «Кримського питання» на сайтах місцевих телеканалів Суспільного, у записі — на ютуб-каналі Суспільне Крим.

Токшоу «Кримське питання» виходить щосуботи на Суспільне Крим та місцевих каналах Суспільного Мовлення. Ведуча Олеся Вакуленко разом із гостями проєкту обговорює важливі аспекти із життя Криму, виклики, що постали перед жителями окупованого півострова, спільно шукають шляхи вирішення проблем, спричинених анексією. Гостями «Кримського питання» є лідери думок, правозахисники, військові, представники влади, політичні в’язні та їхні рідні. Над проєктом працюють команди Суспільне Крим та регіональної команди Суспільного Мовлення.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.