11 кандидатів-мажоритарників вже пройшли Співбесіду на UA: ТЕРНОПІЛЬ

11 кандидатів-мажоритарників вже пройшли Співбесіду на UA: ТЕРНОПІЛЬ

5 лип. 2019

На телеканалі UA: ТЕРНОПІЛЬ стартував спецпроєкт «Виборчий округ: Співбесіда», метою якого є познайомити глядачів з  кандидатами в депутати до Верховної Ради, які балотуються за мажоритарними округами.

1 липня у студії «Виборчий округ: Співбесіда» виступили Степан Барна та Брич Богдан, 2 липня  у програмі  взяли участь Іван Ковалик та Анатолій Вихрущ, 3 липня до студії прийшли Юлія Мамчак, Тарас Пастух, Ігор Побер та Ігор Красновський, а 4 липня гостями програми «Виборчий округ: Співбесіда» стали Лариса Римар, Тарас Серетний, Іван Сороколіт, Богдан Стасишин та Петро Солонинк.

Продюсерка Тернопільської філії Суспільного  Зоряна Биндас розповіла про те, як готувалися перші програми: «Проєкт запустився, прямі ефіри щодня о 17:10, включно з суботою і неділею.  Ми запрошуємо кандидатів-мажоритарників від всіх виборчих округів. Робимо це по порядку — починаючи з 163 округу, далі буде 164 і так далі. У студію запрошуємо четверо або п’ятеро осіб, але приходять не всі. Так триватиме аж до дня тиші. Тобто суспільна-політична редакція зараз працює взагалі без вихідних. І тут я б дуже хотіла віддати належне своїм колежанкам з відділу суспільно-політичного мовлення. Вони розподілили роботу між собою таким чином, що кожна відповідає за певну частину. Редакторки зв’язуються з кандидатами. Якщо з чинними нардепами ми можемо сконтактувати, бо необхідна інформація є на сайті Верховної Ради, то кандидатів, які ще мало контактують у публічному просторі, шукаюти доводиться навіть через соціальні мережі. Це величезна частина роботи і займає багато часу. Звісно, до роботи над проєктом долучились колеги з інших відділів, їхня підтримка дуже важлива. Користуючись нагодою, ще раз хочу запросити всіх кандидатів виходити на контакт, приходити на ефіри, спілкуватись із жителями своїх округів».

Ганна  Василенко, ведуча  програми «Виборчий округ: Співбесіда» зазначила: «Проєкт  «Виборчий округ: Співбесіда» в наших ефірах триватиме до 18 липня. Щодня ми запрошуємо четвірку кандидатів у депутати від відповідного виборчого округу. Власне, в нас уже відбулися чотири  програми, на які прийшли одинадцять кандидатів від 163 виборчого округу. Формат програми щодня дещо відрізняється від попередньої, питання кожного ефіру — різні. Стараємось, щоб програма була динамічною і цікавою. Найскладнішим для редакторів було віднайти контакти кандидатів та запросити їх на ефіри. Щоб усі кандидати мали можливість бути присутніми у нашому проекті, ми будемо виходити в ефір також у вихідні. Всього на Тернопільщині балотуються в народні депутати 69 мажоритариників. Кожен матиме можливість бути почутим».

UA: ТЕРНОПІЛЬ продовжить показувати глядачам програми з кандидатами в депутати до Верховної Ради. Сьогодні до студії програми прийдуть Ігор Юзьвак, Миксим Черкашин, Іван Тарасов, Сергій Танчук  остання четвірка кандидатів від 163 округу. На завтра запрошено Вадима Боярського, Ігора Василіва, Михайла Головка та Ігоря Дацьківа