Майстер-клас журналістів Суспільне Тернопіль для жінок, які через війну змінили місце проживання

Майстер-клас журналістів Суспільне Тернопіль для жінок, які через війну змінили місце проживання

21 кві. 2023

Команда Суспільне Тернопіль провела комунікаційну зустріч та майстер-клас для жінок, які через повномасштабне вторгнення росії переїхали на Тернопільщину зі сходу України. 

Оператор Андрій Прокопів показує, як працювати з камерою переселенці Олені Лобойко-Кузьменко

Оператор Андрій Прокопів показує, як працювати з камерою переселенці Олені Лобойко-Кузьменко

Учасниці отримали поради щодо красномовства та роботи в кадрі. Зустріч відбулася у просторі для фізичного і психологічного розвитку жінок «Вільна», який діє в Тернополі, і де організовують безоплатні консультації з психологами, освітні курси, лекції, майстер-класи. 

«Ми поділилися історіями жінок-переселенок, які надихнули нашу команду на створення сюжетів та програм для телеефіру й соціальних мереж. Організували майстер-клас з ораторського мистецтва та стендапу», — розповів головний редактор Суспільне Тернопіль Ігор Бенцал.

Людмила Пиріг проводить майстерклас

Людмила Пиріг проводить майстер-клас

«Відвідувачки цього простору розповіли, чим жили до 24 лютого 2022 року, з якими емоціями покидали рідний дім через війну, чого потребують і про що мріють. Ми вдячні їм за довіру й відкритість. Їхні історії стануть темами для наших теленарисів», — зазначила режисерка Людмила Пиріг.

Переселенка з Енергодару Тетяна Студінікіна в ролі кореспондентки

Переселенка з Енергодару Тетяна Студінікіна в ролі кореспондентки

Читайте також: 14一20 квітня. Добірка від Суспільне Тернопіль

За словами керівниці групи діджиталу Ірини Моргун, під час зустрічі обговорили дві історії Суспільне Тернопіль.

  • про переселенку з Донеччини, яка працевлаштувалася у Тернополі. Вона тиждень жила в окупації, бачила, як довкола горіли села через обстріли російських окупантів 

  • про жінку з міста Суми. Раніше вона організовувала весілля та інші святкові події. З початком війни переїхала в Тернопіль, де наважилася почати нову справу — відкрила кафе. 

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах

Суспільне Тернопіль це — сайт Суспільне | Новини та діджитал-платформи:

Суспільне│Новини;

Фейсбук-сторінці;

Інстаграм-сторінці;

Ютуб-каналі філії;

Телеграм- каналі.