На  UA: Українське радіо Тернопіль до Дня журналіста підготувати проект у стилі ретро

На UA: Українське радіо Тернопіль до Дня журналіста підготувати проект у стилі ретро

6 чер. 2019

До Дня журналіста працівники UA: Українське радіо Тернопіль підготували спецпроект, який реалізовують нині в кілька етапів. А саме, для ранкового шоу, яке 6 червня вели Ірина Ситай та Михайло Павлентий, підготували тематичний «Огляд дня».

«Якось на традиційній ранковій нараді вирішили, що переслухаємо наш радійний архів і виберемо фрагменти програм, що вели наші колеги, які вже не з нами або вийшли на пенсію. Справа в тому, що й нині отримуємо чимало дзвінків від постійних слухачів із запитаннями про те, як склалися долі їхніх улюблених радіоведучих. Про тих, хто творив Тернопільське обласне мовлення пам’ятають. Вони, до речі, наші перші критики й монітори. Їм не байдуже, як ми наголошуємо слова, як жанрово вибудовуємо ефір. Вони комунікують із нами, часто дискутуємо. Це приємно. Для цього тематичного проекту вибрали ті програми, з якими найбільше асоціювалися у слухачів наші колеги», - розповіла продюсерка UA: Українське радіо Тернопіль Ірина Моргун.

Також  упродовж дня кожен із цих фрагментів прозвучить в ефірі  у відрізку з 12:10 та 20:10. А ще впродовж дня аудіоролики публікуватимуть у радійній групі в мережі Фейсбук.

«У цьому тематичному проекті наша аудиторія матиме змогу знову почути голоси Петра Гудими, Євгена Барова, Людмили Островської, Михайла Зубика, Богдана Бекесевича та Ярослава Бензи. В архіві вдалося віднайти записи дикторів Галини Константинової, яка працювала з 1950 до 2001 року та Володимира Сіробаби, який мовив на хвилях радіо з 1970 до 2001 року. Найстаріший фрагмент програми в цьому випуску датований 1995 роком», - повідомила продюсерка UA: Тернопіль Зоряна Биндас.

В цілому, на День журналіста в ефірі UA: Українське радіо Тернопіль «оживуть» 6 ретропрограм.