Інформаційний ранок «Суспільне. Спротив»: Роман Свирида, Анастасія Бачук, Іванна Власюк

Інформаційний ранок «Суспільне. Спротив»: Роман Свирида, Анастасія Бачук, Іванна Власюк

23 бер. 2023

Продовжуємо розповідати про команди ведучих всеукраїнського проєкту «Суспільне. Спротив», який виходить на місцевих телеканалах Суспільного Мовлення, включно із Суспільне Крим, та на супутниковому каналі Суспільне Новини щобудня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00.

Ранковий ефір координує команда Суспільне Рівне. Ведучі студії проєкту — Роман Свирида, Анастасія Бачук, Іванна Власюк. Хто вони й чим цікавляться поза телеефіром — читайте далі.

Роман Свирида

Незмінним ведучим ранкового блоку проєкту є Роман Свирида, який щобудня, у співпраці з колегами, інформує про найважливіше, спілкується з експертами та кореспондентами з регіонів.

Фото Іванни Власюк

Читайте також: «Суспільне. Спротив» на ютубі — де дивитись

Роман на Суспільному — 12 років. До війни працював кореспондентом новин. Потім очолював місцеву редакцію проєктів «Тема дня» і «Сьогодні. Головне» на Суспільне Рівне

Захоплюється спортом. Вільний час, який залишає для життя журналістика, намагається проводити з рідними та близькими. Вважає роботу у міжрегіональному інформаційному проєкті Суспільного Мовлення внеском у майбутню перемогу України.

«Усвідомлюю, що нам у тилових регіонах країни — значно простіше, ніж захисникам України на фронті й цивільним, які через російську агресію залишилися без домівок. Розумію, що частина моїх колег докладає ще більших зусиль задля того, щоб ранковий слот “Суспільне. Спротив” виходив в ефір. Триматися допомагає дружина — вміє заспокоїти і переконати не поспішати в ухваленні рішень», — говорить Роман.

Анастасія Бачук

Співведуча ранкових ефірів «Суспільне. Спротив» — Анастасія Бачук. Рівнянка, навчалась на філологиню у Волинському національному університеті імені Лесі Українки в Луцьку. На Суспільному — чотири роки. До участі у міжрегіональному проєкті була кореспонденткою та ведучою новин, журналісткою діджитал-платформ Суспільне Рівне.

Анастасія — авторка подкасту «Вулиця шумить», який торік потрапив у шортлист премії «Честь Професії» у категорії: про історію та суспільство. Працює в проєкті «Суспільне. Спротив», бо мріє в ефірі сказати, що Україна перемогла і повернула всі захоплені росією території.

Фото Дмитра Хитрого

«Міжрегіональний проєкт — це той масштаб і, відповідно, рівень відповідальності, на який раніше наша філія не виходила. А це означає, що нам довіряють, якщо доручили таку відповідальну роботу. Ця віра в нашу команду надихає. В моєму колективі є колеги, які працюють так, наче від їхнього дзвінка спікеру залежить майбутнє світу, а не ефір на Суспільному. Це надихає. А ще — те, що ми постійно жартуємо. Це дозволяє простіше сприймати непрості ефіри», — каже журналістка.

Іванна Власюк

Рівнянка Іванна Власюк стала ще однією ведучою ранкових ефірів. Навчалась за спеціальністю «українська філологія» у Волинському національному університеті імені Лесі Українки. Нині — студентка 5 курсу Рівненського державного гуманітарного університету. До роботи на Суспільному працювала журналісткою та ведучою на іншому телеканалі Рівного. Захоплюється фотографуванням.

Фото Сергія Татаренка

Читайте також: Будьте на зв’язку із Суспільним: частоти радіо та лінки на соцмережі на Рівненщині

«Нині мене надихає бажання якнайшвидшої перемоги і розуміння того, що вона залежить від кожного з нас. Завдяки верифікованій інформації, яку чує і бачить глядач Суспільного, ми не даємо ворогу нас подолати. Завдяки рідним, їхній підтримці й вірі я перебуваю на своєму місці. І не можу тут не згадати про неоціненну підтримку колег. Як усі — намагаюсь з усіх сил підтримувати український військових донатами, максимально долучаюсь до зборів для військових», — ділиться Іванна.

Дивіться «Суспільне. Спротив» щобудня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 одночасно на телеканалі Суспільне Новини та усіх місцевих телеканалах Суспільного, включно із Суспільне Крим. 

Добірки-дайджести найцікавіших інтерв’ю та матеріалів інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив» — щосуботи (з повтором у неділю) з 7:00 до 10:00, з 12:00 до 15:00, з 17:00 до 20:00

Онлайн «Суспільне. Спротив» можна переглядати на сайтах місцевих телеканалів Суспільного Мовлення,  і на ютуб-каналах Суспільне РівнеСуспільне Ужгород та Суспільне Львів.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.