UA: ТЕРНОПІЛЬ  транслюватиме Мистецький Фестиваль «Ї»

UA: ТЕРНОПІЛЬ транслюватиме Мистецький Фестиваль «Ї»

3 тра. 2019

UA: ТЕРНОПІЛЬ  є інформаційним партнером Мистецького Фестивалю «Ї», тому з 3 по 5 травня радуватиме глядача  і слухача трансляціями та студійними записами.

Мистецький Фестиваль «Ї» є міжнародною за своїми масштабами подією, адже гуртує уже протягом 6 років  професіоналів та аматорів з усього світу. Це трьохденний захід, який має на меті  об’єднати письменників, художників, представників сучасної кіноіндустрії, професійних фотографів та усіх прихильників мистецтва, які зберуться 3 травня у Тернополі.  Тут можна буде послухати просвітницькі лекції письменників і журналістів, які також навчатимуть писати грамотно та водночас цікаво, побувати на презентаціях книг, зазирнути по той бік письменництва та перекладу.

«3 травня ми робимо дві трансляції на телебаченні та на нашій сторінці у мережі  Facebook. Дивитися трансляцію глядачі зможуть з 19:50 до 20:30, а слухачі радіо матимуть змогу долучитися з 20:10 вечора. Також 5 травня телеглядачі зможуть дивитися трансляцію завершення фестивалю з 19:00 до 20:00» - зазначила продюсерка Тернопільської філії Суспільного мовника Зоряна Биндас.

Любителі української музики зможуть побачити  запис музично-поетичного дійства від Ірини Мороз та Льоші Маркеса «Одного разу...» від поетеси Мар’яни Савки і гурту «Мар’яничі», запис виступ гурту «Фіра», а також насолодитися творчістю гуртів  «Один в каное» та «Тік- Ту».

Прихильників сучасного письменництва UA: ТЕРНОПІЛЬ порадує поезією від Андрія Любки і Сергія Жадана, творчого тандему Іздрика та Дмитра Лазуткіна, а також записом презентації книги Олександра Бойченка.

«Крім того, ми відзнімемо багато контенту, який транслюватимемо після закінчення фестивалю, для того, щоб про мистецькі виступи дізналося якогомога більше глядачів та слухачів Суспільного мовника» - також  розповіла Зоряна Биндас.