Документальні історії про здоров’я «Дихайте глибше!» — на Суспільне  Тернопіль

Документальні історії про здоров’я «Дихайте глибше!» — на Суспільне Тернопіль

30 вер. 2022

1 жовтня о 16:30 на Суспільне Тернопіль та інших телеканалах регіональної мережі Суспільного Мовлення* стартує документальний серіал «Дихайте Глибше!». Глядачі побачать 12 життєствердних історій людей, які борються за власне здоров’я, здоров’я рідних та незнайомців.

«Дихайте глибше!» створила команда чернігівців у межах програми співпраці Суспільного з локальними продакшенами «Створюй із Суспільним». Проєкт став переможцем відкритого конкурсу у 2020 році. Зйомки розпочали у 2021 році. Документальний серіал покликаний надихнути глядачів, дослідити традиційні та інноваційні практики медичної діагностики й реабілітації, дати практичні поради, як діяти у типових і нестандартних ситуаціях, пов’язаних зі здоров’ям у сучасному світі.

Читайте також: Український рок на Суспільному — квартирник гурту «Пес Дюк» з Івано-Франківська

«Проєкт “Дихайте глибше!” — це можливість подивитися на силу волі не лише лікарів, а й героїв цього документального серіалу. Всі 12 серій викликають захоплення і дають ширше розуміння того, що робити, як діяти, а головне — дає віру в те, що немає нічого неможливого. Завдяки зусиллям лікарів і роботі над собою людина може жити та отримувати насолоду від життя. Хочу підкреслити, що Україні є чим пишатися. Можливо, наша медицина не ідеальна, але лікарі в тих умовах, в яких вони перебувають, творять дива. Також цей проєкт дає можливість зазирнути в життя, яке було рік тому. Можливо, це наштовхне на роздуми, які щасливі ми були тоді», — каже продюсер Суспільне Чернігів Артем Шелковий

Ось що говорять герої проєкту: 

  • Максим Ус: «Я — спортсмен ультрамарафонець із ДЦП».
  • Лія Ричко: «Мені 11 років, і я живу з цукровим діабетом першого типу».
  • Міла Макарова: «Бути бойовим медиком означає бути зі своїми бійцями до бойового виходу».
  • Роман Неруш: «Не зациклюйтесь на своїй хворобі, на своїй проблемі».

«Створюй із Суспільним» — це програма співпраці із Суспільним мовником для продакшенів на умовах аутсорсу, відкритий відбір творчих проєктів для трансляції на регіональних телеканалах Суспільного.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії

Оперативні новини від Суспільне Тернопіль— на сайті Суспільне | Новини та на діджитал-платформах: