До Тернопільської філії Суспільного завітала місія ОБСЄ зі спостереження за виборами

До Тернопільської філії Суспільного завітала місія ОБСЄ зі спостереження за виборами

18 бер. 2019

22 лютого на UA: ТЕРНОПІЛЬ завітали Йєнс Ванг та Беатрікс Бунекамп — довгострокові спостерігачі місії ОБСЄ зі спостереження за виборами Президента.

Місію очолює посол Пітер Тейлер. Вона охоплює основну групу із 17 експертів, що базуються в Києві. Місія оцінить президентські вибори на відповідність зобов’язанням перед ОБСЄ та іншим міжнародним зобов’язанням і стандартам демократичних виборів, а також національному законодавству України.

Зустріч провела продюсерка філії Зоряна Биндас: "Щоб говорити про народних обранців і політику, Суспільне не чекало старту кампанії. Ми постійно інформуємо нашу аудиторію про діяльність народних депутатів, стежимо за роботою влади та виконанням обіцянок — це завдання Суспільного. Я розповіла, що в ефірі каналу виходить програма "Виборчий округ", де команда суспільно-політичного мовлення аналізує роботу народних депутатів. Також завдяки проекту "Звіти наживо" чиновники різних рівнів звітують про ту чи ту сферу. У наших ефірах та випусках новин об’єктивно, незалежно й збалансовано висвітлюють виборчі перегони".

 

Окрім того, продюсерка філії поінформувала гостей про перебіг реформи суспільного мовлення та розповіла, як Суспільному на Тернопільщині вдається розвиватися, маючи обмежені ресурси.

У день виборів спостерігачі стежитимуть за відкриттям виборчих дільниць, голосуванням, підрахунком голосів і підбиттям підсумків. Наступного дня після виборів місія разом із парламентськими делегаціями, зокрема й із Парламентської асамблеї ОБСЄ та Парламентської асамблеї Ради Європи, опублікує попередні висновки.