Правління Суспільного зустрілося з шеф-редакторами новин усіх регіональних філій

Правління Суспільного зустрілося з шеф-редакторами новин усіх регіональних філій

19 жов. 2021

Шеф-редакторам новин усіх 24 регіональних філій Суспільного провели тренінг у межах міжнародного проєкту партнерів JICA (Japan International Cooperation Agency). До заходу у Київському радіохабі також приєдналися члени правління Суспільного, які обговорили з представниками регіональних мовників актуальні питання: створення гіперлокальної мережі журналістів, технічну модернізацію та грейдинг.

Читайте також: Суспільне оголошує конкурс на виробництво Youtube-проєктів

За словами голови правління Суспільного Миколи Чернотицького, напрацьована програма для регіонального мовлення на 2021–2025 роки вже дає результати. Зокрема у вересні стартували зустрічі Суспільного з громадськістю задля розбудови мережі універсальних журналістів з усієї країни. З цього проєкту Суспільне мовлення підтримує Посольство Нідерландів у межах програми MATRA.

«До кінця жовтня команда мовника відвідає по 10 громад у кожній з трьох пілотних регіонів проєкту — Харківській, Сумській та Чернігівській області. Для кожного регіону шукатимемо в середньому по дві людини, які будуть розповідати про життя своєї громади всій країні. Умовно кажучи, якщо в будь-якій точці країни трапилося щось важливе, Суспільне має з’явитися на місці подій максимум за годину. В цьому буде перевага Суспільного серед інших медіа на ринку», — розповів Микола Чернотицький.  

Читайте також: Суспільне оголосило мистецький конкурс на створення реаліті-шоу «Грибники»

Також голова правління Суспільного розповів про плани співпраці з великими продакшенами по всій Україні для виробництва діджитал- та ТБ-контенту, а також про зміну культури всередині компанії, що підвищить ефективність працівників та оптимізує їхню роботу.

Тетяна Кисельчук, членкиня правління, відповідальна за інформаційне мовлення та діджитал-платформу, зауважила, що регіональні філії й надалі отримуватимуть сучасне технічне обладнання для роботи — ноутбуки, камери, мобільні комплекти тощо. Ці проєкти реалізуються у тому числі завдяки міжнародним грантам із США, Швеції, Нідерландів, ЄС та інших партнерів.

«Зараз ми з нашими міжнародними партнерами обговорюємо новий грант, ми хочемо створити ньюзруми в кожному регіоні на кшталт Newshouse 2.0 — з реновацією приміщень, технічною інфраструктурою, дизайном воркфлоу, — розповіла Тетяна Кисельчук. — Ремонт одразу 22-х філій коштує захмарно, тому обрано чотири пілотні філії. Це Харків, Рівне, Чернівці та Одеса. Ми спробуємо з ними пройти цей шлях, щоб потім цей процес був втілений, можливо, вже наступним правлінням, з усіма іншими філіями. Це буде довгий і складний процес, але якщо ми хочемо робити фундаментальні проєкти заради покращення якості новин, які залишаться після нас на роки, то маємо починати»

Під час зустрічі учасники також обговорили досягнення в інформаційному мовленні Суспільного та задачі на найближчий період.

«Для нас важливим уже зараз, а не лише за 4 роки, є мультимедійна журналістика. Це те, що під силу робити вже сьогодні, не чекаючи нових приміщень чи студійної техніки — що є, безумовно, важливою, але не єдиною умовою якості та оперативності. Ми побачили, який великий крок за цей рік зробили регіональні новини у діджиталі — скільки стрімів надзвичайних подій, оригінальних історій та марафонів ми насправді можемо генерувати і яку аудиторію збирати на регіональному та національному рівні. В умовах тісноти українського ринку нам треба працювати у кілька разів наполегливіше, ніж конкурентам», — додала генеральна продюсерка інформаційного мовлення Суспільного Ангеліна Карякіна.

Нагадаємо, Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіоРадіо ПроміньРадіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

Фото — Володимир Шевчук