Про локальні медіа – представниці Суспільного Тернополя виступили на  транскордонному конгресі у Любліні

Про локальні медіа – представниці Суспільного Тернополя виступили на транскордонному конгресі у Любліні

7 жов. 2021

6 жовтня продюсерка Суспільного Тернопіль Зоряна Биндас та керівниця діджиталу Ірина Моргун взяли участь у дискусії Конгресу транскордонного співробітництва (м. Люблін).  Захід відбувався у гібридному форматі – частина учасників доєдналася до Конгресу онлайн.

Обговорення стосувалась ролі локальних медіа. Представниці Суспільного Тернополя розповіли на прикладі Суспільного про відповідальність локального мовника, те, як медіа можуть об’єднувати людей та сприяти толерантності.

«Розказала учасникам конференції про Суспільне та роботу Тернопільської філії, розповіла про наші шоу, новини та спецпроєкти, які допомагають об’єднувати суспільство. Також йшлося про наш новий проєкт “Регіональні дебати”, який є майданчиком для дискусії та пошуку компромісу» прокоментувала Зоряна Биндас.

Ірина Могрун, яка вже брала участь у цьому заході у 2019 році, поділилася кейсами, історіями та їхнього висвітлення, як матеріали  журналістів Суспільного допомагали розв’язувати локальні проблеми.

«Цього року в конгресі Ініціатив Східної Європи ми брали участь онлайн, було понад 650 учасників загалом. У своїй презентації ми поділилися досвідом роботи нашої філії під час локдауну та карантину й тим, з якими темами ми найчастіше працюємо, як комунікуємо з нашою аудиторією та з якими запитами вона до нас звертається. Також нам було цінно почути про досвід роботи наших європейських колег та те, як вони долають виклики сьогодення, які постають перед локальними ЗМІ»,  каже Ірина Моргун.

«Три дні конгресу – це панельні дискусії, семінари, навчальні візити та культурні заходи. в Любліні, як у майбутній Європейській молодіжній столиці – 2023, ми розглядаємо, як враховувати перспективу дітей та молоді при розробці місцевих стратегій. Я вже не перший рік працюю в Програмі Ради Конгресу, намагаючись залучити цікавих спікерів з країн Європи, бо ми маємо спільні ініціативи та виклики,  розповіла модераторка панелі Наталія Гмурковська.

Конгрес у Любліні  допомагає створювати майданчик для діалогу представників органів місцевого самоврядування, громадських організацій, бізнесу, наукової і культурної середовища. У попередніх конгресах взяли участь тисячі людей з більш ніж 40 країн.

Головна тема цьогорічного ювілейного X Конгресу – «Місто і регіон 2030».

Місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Дивитись Суспільне UA: ТЕРНОПІЛЬ можна в ефірі та онлайн на сайті філії, оперативну інформацію про події Тернопільщини шукайте на сайті Суспільне│Новини та на Фейсбук-сторінці філії.