«Історії (не)забутих сіл» Тернопільщини — в ефірі усіх регіональних мовників Суспільного

«Історії (не)забутих сіл» Тернопільщини — в ефірі усіх регіональних мовників Суспільного

15 вер. 2021

19 вересня о 13:30 цикл історії про віддалені села Тернопілля «Історії (не)забутих сіл» вийде в ефір усіх регіональних мовників Суспільного. Проєкт реалізували в межах програми відкритого відбору проєктів «Створюй із Суспільним».

 Читайте також: «Створюй із Суспільним — 2022». Стартує відкритий відбір регіональних телепроєктів 

«Історії (не) забутих сіл» —  це розповіді про давні села Тернопільщини, які зникають, та історії старожилів, що мешкали там усе життя. Цей проєкт на замовлення Суспільного виготовляло ПП «Файне місто». 

«Історії (не)забутих сіл» - це проєкт про села, які або зовсім вимерли, або там залишилось дуже небагато людей. Колись у цих населених пунктах кипіло життя, люди одружувались, народжувались діти, щось будувалось, розвивалось. Згодом жителі почали виїжджати, тож часто в таких селах залишились лише старожили. Але історії цих людей продовжують жити в пам’яті. Кожен населений пункт особливий: десь готували унікальну страву, десь були свої традиції виготовлення полотна, десь відбулись бої, які увійшли в історію, а десь досі пам’ятають давні пісні, які ніде не записані. Поки ці села не зникли назавжди, команда, яка працює над цим проєктом, збирає найцікавіше, щоб увіковічнити ці історії та розповісти нашим глядачам»,  коментує продюсерка Суспільного Тернополя Зоряна Биндас.

Нагадаємо, що 2 вересня  на Суспільному Тернополя  відбулися передпокази  «Історії (не)забутих сіл» та «Мистецтво жити».

 

Місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіоРадіо ПроміньРадіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Дивитись Суспільне UA: ТЕРНОПІЛЬ можна в ефірі та онлайн на сайті філії, оперативну інформацію про події Тернопільщини шукайте на сайті Суспільне│Новини та на Фейсбук-сторінці філії.