Прем’єра проєкту «Мистецтво жити» — на Суспільному

Прем’єра проєкту «Мистецтво жити» — на Суспільному

13 вер. 2021

18 вересня о 13:30 регіональні телеканали Суспільного покажуть прем’єру проєкту виробництва команди з Тернополя «Мистецтво жити», який реалізували через відкритий відбір телепроєктів «Створюй із Суспільним».

Читайте також: «Створюй із Суспільним — 2022». Стартує відкритий відбір регіональних телепроєктів 

У серії фільмів «Мистецтво жити» йтиметься про життя та творчість народних майстрів Тернопільщини. У кожному з них майстер характеризує місцевість, в якій проживає, та розповість, чому потрібно відвідати її.

На фото гончар Василь Бардачевський розповідає про своє ремесло.

«Кожен регіон Тернопільщини особливий своїми людьми та їхніми талантами. Майстри народної творчості — часто ті люди, які просто тихо роблять свою справу. Команда Максима Мельника та Уляни Джигринюк, які працюють над проєктом «Мистецтво жити», розказала нам історії народних майстрів. При тому, їм вдалось розказати про народну творчість через призму регіональної прив’язки. Так, глядач дізнається про особливості борщівської вишивки, або чому гончар з Товстого працює з глиною, яку сам копає, яка лоза росте біля річок Чортківщини та багато іншого. Можливо, для когось з глядачів це стане мотивацією, аби знайти для себе нове хобі», — розповіла продюсерка Суспільного Тернополя Зоряна Биндас

Нагадаємо, що 2 вересня  на Суспільному Тернополя  відбулися передпокази «Історії (не)забутих сіл» та «Мистецтво жити». Це проєкти, які перемогли торік у конкурсі «Створюй із Суспільним».

Місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіоРадіо ПроміньРадіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Дивитись Суспільне UA: ТЕРНОПІЛЬ можна в ефірі та онлайн на сайті філії, оперативну інформацію про події Тернопільщини шукайте на сайті Суспільне│Новини та на Фейсбук-сторінці філії.