«Основи сім’ї» — викладати в школі чи ні? Прем’єрний випуск «Дебатів» на UA: ТЕРНОПІЛЬ

«Основи сім’ї» — викладати в школі чи ні? Прем’єрний випуск «Дебатів» на UA: ТЕРНОПІЛЬ

4 сер. 2021

У п’ятницю, 6 серпня, о 18:00 в ефір Суспільного мовника Тернополя вийде перший випуск проєкту «Дебати». Тема випуску «”Основи сім‘ї” —  викладати в школі чи ні?» У студії Суспільного зустрінуться спікери з протилежними думками з цього приводу: сторону «за» відстоює ініціатор факультативу «Основи сім’ї» Іван Мудрий, сторону «проти» — дитяча психологиня, консультантка з навчання та розвитку Мар’яна Гевко.

Читайте також: Нова техніка — нові можливості — UA: ТЕРНОПІЛЬ отримав обладнання для реалізації «Дебатів»

«Вже цієї п’ятниці, стартує новий суспільно-політичний проєкт “Дебати”. Наша команда провела підготовчу роботу, аби 52 хвилини ефіру, впродовж яких триватиме дискусія, були не просто цікаво проведеним часом, а максимально “озброїли” глядачів аргументами, фактами, інформацією, яка допоможе їм сформувати власну свідому позицію», — розповіла ведуча суспільно-політичних проєктів UA: ТЕРНОПІЛЬ Оксана Максимлюк та додада: «Для першої програми ми обрали тему: “Основи сім’ї” варто викладати в школі чи? Наші гості представлятимуть протилежні бачення цього питання. Ми почуємо плюси і мінуси введення факультативу в шкільну програму. І таким чином отримаємо підґрунтя для формування власної точки зору. Щотижня, у п’ятницю ми зустрічатимемося на “Дебатах” із новими важливими й неоднозначними темами. Глянемо на них максимально відсторонено й різнопланово».

Теми для наступних випусків проєкту «Дебати» можна пропонувати, написавши нам у повідомлення на фейсбук-сторінку або на електронну пошту press.ternopil@suspilne.media із поміткою «Пропозиція для Дебатів».

Проєкт «Дебати» передбачає зустріч у студії Суспільного опонентів із протилежними поглядами на суспільно важливу актуальну тему. Дискусія між спікерами — це аргументація позицій «за» чи «проти», питання від телеведучих, а також пропозиції вирішення конфлікту. Мета програми — формувати культуру конструктивних дискусій, навчати аргументовано доносити свою позицію та розв’язувати конфлікти шляхом діалогу. 

Проєкт «Дебати» реалізується за підтримки Посольства США, завдяки якому телеканал отримав сучасну техніку та обладнав нову студію. Як команда Суспільного мовника готувалася до запуску проєкту на UA: ТЕРНОПІЛЬ читайте тут.

Нагадаємо, UA: ТЕРНОПІЛЬ разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входить до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Дивитися UA: ТЕРНОПІЛЬ можна в ефірі та онлайн на сайті філії. 

Оперативні новини Тернопільщини шукайте на діджитал-платформах:  

 Суспільне│Новини

 фейсбук-сторінці

 інстаграм-сторінці; 

 ютуб-каналі філії; 

 телеграм-каналі.